Sprogimas

Iš susibūrimo – su koronaviruso infekcija

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Mažeikių rajono iš viso užfiksuoti trys sergančiųjų koronaviusu atvejai. Anot Savivaldybės mero Vidmanto Macevičiaus, visi šie atvejai susiję. Padėtį Savivaldybės atstovai komentavo tiesioginės transliacijos metu.

 

Surengė pobūvį

Anot mero, iš Anglijos grįžęs pilietis kovo 14 d. suorganizavo pobūvį, kurio 2 dalyviai – vyras ir žmona – užsikrėtė. Vos prieš kelias dienas suprastėjusios sveikatos požymius pajutę visi 3 asmenys savarankiškai nuvyko pasitikrinti į Telšių mobilųjį punktą.

Šiuo metus užkrėtęs asmuo gyvena nuosavame name, o užkrėstieji – Žemaitijos g. 11 daugiabutyje. Pasak Savivaldybės atstovų, šio namo laiptinė jau dezinfekuojama.

V. Macevičius ragina visuomenę saugotis: „Mes negyvename saloje. Įsivaizduokime, kad viruso nešiotojai yra aplinkui, todėl saugokime save ir savo vaikus.“

Nesilaiko taisyklių

„Gauname daug žinučių dėl karantino nesilaikymo“, – teigė Savivaldybės administracijos direktorė, Ekstremalių situacijų valdymo komisijos pirmininkė Laima Nagienė. Ji taip pat priminė, jog nors ir už lango puikus oras, būriuotis galima ne daugiau 2 asmenų (nebent asmenys tos pačios šeimos), o balius, šventes, pobūvius reikėtų pamiršti.

Anot L. Nagienės, šiandien dėl karantino nesilaikymo policija važiavo į Ruzgus, Kapėnus, Tirkšlių pušyną. Visos miesto viešos erdvės prižiūrimos ir stebimos policijos.

Dėl karantino nesilaikymo gresia baudos nuo 500 Eur iki 1000 Eur (fiziniams asmenims) ir nuo 1500 Eur iki 6000 Eur (juridiniams asmenims).

Savivaldybė sudariusi sutartis su 4 viešbučiais, kad neturintys kur izoliuotis asmenys galėtų juose apsistoti. Nepamiršti ir benamiai – jie apgyvendinti Nakvynės namuose.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode