Sprogimas

Aktuali informacija gyventojams, turintiems būsto ar vartojimo paskolas

Pastarosiomis dienomis daug kalbama apie būsto ar vartojimo paskolas, nes šalyje paskelbus karantiną keitėsi ir situacija darbo rinkoje. Dėl įvestų apribojimų, kai kurie gyventojai neteko dalies savo pajamų. Todėl tapo sunkiau vykdyti įsipareigojimus kredito įstaigoms.

 

Paskelbus ekstremalią padėtį Lietuvoje, nuo šių metų  kovo 19 dienos įsigaliojo LR Seimo ypatingos skubos tvarka priimtas įstatymų paketas, kuriuo netekę darbo gyventojai arba praradę ne mažiau kaip trečdalį įprastai gaunamų pajamų gyventojai, turintys būsto ar vartojimo paskolą bei greitą kreditą, gali kredito davėjo prašyti atidėti įmokų mokėjimą 3 mėnesiams. Tai numatyta naujuose vartojimo ir būsto kredito teikimo veiklą reglamentuojančių įstatymų pakeitimuose. Iki šiol teisė į kredito įmokų atidėjimą turint būsto kreditą buvo suteikiama tik netekus darbo, mirus sutuoktiniui, nutrūkus santuokai ar netekus darbingumo, o turintiems vartojimo paskolas kredito įmokų atidėjimo galimybė įstatyme nebuvo numatyta.

Svarbiausia šiuo metu, jeigu jūs susiduriate su finansiniais sunkumais ir turite įsipareigojimų kredito įstaigai, pirmiausia susisiekite su savo kredito įstaiga raštu (laišku, el. paštu ar kitais kredito įstaigos siūlomais būdais) ir pateikite prašymą dėl įmokų atidėjimo. Prašyme nurodykite priežastį, dėl kurios kreipiatės ir, jei įmanoma (taip pat tuo atveju, kai to reikalauja kredito įstaiga), įrodymus dėl darbo netekimo, pajamų sumažėjimo arba kitų priežasčių.

Lietuvos bankas savo interneto puslapyje https://www.lb.lt/, skiltyje – žiniasklaidai, pateikia visas gaires, kaip, patyrę finansinių sunkumų, turėtų elgtis kredito gavėjai.

Bet jeigu kredito įstaiga atsisako atidėti kredito įmokas, tačiau manote, kad tam turite teisę, turėdami kredito įstaigos atsisakymą, galite kreiptis į Lietuvos banką – el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba jų portale https://www.lb.lt/ pateiktais kontaktais.

Jeigu iškils klausimų, su manimi visada galite susisiekti elektroniniu paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar kreiptis į mano patarėjas: Juditą Žilienę tel. 8 612 17169, El. p.: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir Kristiną Parnarauskienę Naujojoje Akmenėje El. p.: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. bei Redą Šiaulienę Mažeikiuose  tel. 8 612  11 636, El. p.: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Pagarbiai

Lietuvos Respublikos Seimo narys,

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas

Valius Ąžuolas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode