Parama dėkojame




Sprogimas

Negalintiems vaikų prižiūrėti namuose – priežiūros paslaugos lopšeliuose-darželiuose

Karantino laikotarpiu nesant galimybės vaikus prižiūrėti namuose, juos galima vesti į lopšelius-darželius.

Mažeikių rajono savivaldybės gyventojai turi kreiptis į to lopšelio-darželio, kurį lankė iki karantino, administraciją, pateikti abiejų tėvų darbdavio pažymą dėl būtinumo darbus atlikti darbo vietoje.

Į lopšelius-darželius nepriimami vaikai, sergantys lėtinėmis ligomis ir gyvenantys kartu su rizikos grupei priklausančiais žmonėmis.

Priežiūros paslaugos organizuojamos ne didesnėmis kaip 10 asmenų grupėmis, darbuotojai dirba tik toje grupėje, vaikai nuolatos lanko tą pačią grupę.

Karščiuojantys (37,3 °C ir daugiau) ar turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių į grupę nepriimami.

Asmenys, atlydintys vaikus, ir darbuotojai, priimantys vaikus, privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones, laikytis rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo ir kt.

Su vaikais dirbti gali tik neturintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių, o šiems požymiams pasireiškus, darbuotojai nedelsiant nušalinami nuo darbo.

Draudžiama dirbti darbuotojams, kuriems privaloma izoliacija, išskyrus dirbančius nuotoliniu būdu, taip pat tiesiogiai su vaikais negali dirbti rizikos grupei priklausantys darbuotojai.

Įstaigose sudaromos tinkamos sąlygos darbuotojų ir vaikų rankų higienai. Patalpos vėdinamos prieš atvykstant vaikams ir ne rečiau kaip 2 kartus per dieną, dezinfekuojamos laikantis rekomendacijų patalpų dezinfekcijai.

Ryšių su visuomene skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode