Sprogimas

Gyventojai išsiilgę kitokio reginio – spalvoto ir žydinčio

Mažeikiai kasmet jau per Velykas, Motinos dieną žydėdavo – ir miestas, ir rajonas pasipuošdavo pirmosiomis žydinčiomis darželių gėlėmis – ryškiaspalvėmis našlaitėmis, kurias vėliau pakeisdavo kiti augalai.

Paskatinta gyventojų pastebėjimų, klausimų – kodėl miestas vis dar pilkas, netvarkomi gėlynai, juose iki šiol nėra žydinčių augalų, iniciatyvos ėmėsi ne vienus metus Mažeikių rajono savivaldybės įvaizdžio kūrimo darbo grupei anksčiau vadovavusi vicemerė Sigutė Bernotienė kartu su Savivaldybės administracijos direktore Laima Nagiene.

Šiandien su seniūnu Šarūnu Armonu ir seniūnijos darbuotojais, atsakingais už apželdinimą, apžiūrėtos viešosios erdvės. Tartasi, kaip minimaliomis sąnaudomis papuošti miestą, suteikti jam spalvų, išskirtinumo.

Apželdintojos įpareigotos sužiūrėti, kur, kiek ir kokių augalų reikia, išsaugant tai, kas pasodinta, taip pat patikslinti lėšų poreikį. Planuojama kuo greičiau atnaujinti gėlynus, parkų želdinius.

Nors tebegyvename karantino, tik jau sušvelninto, ritmu, kasdieniu ir nuolatiniu rūpesčiu rajono gyventojų sveikata, saugumu, pavasaris diktuoja savo sąlygas: gyventojai išsiilgę kitokio reginio – spalvoto ir žydinčio.

Ryšių su visuomene skyrius

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode