Parama dėkojame




Sprogimas

Tinkamai pasirūpinkime savo augintiniais

Savivaldybės gyventojai, auginantys gyvūnus, turi laikytis Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintų Gyvūnų laikymo Mažeikių rajono savivaldybės gyvenamosiose vietovėse taisyklių.

Jose akcentuojama, kad gyvūnui priteršus viešojoje vietoje, daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo patalpose ar kito asmens žemės valdoje, gyvūno laikytojas privalo nedelsdamas surinkti gyvūnų ekskrementus ar kitus gyvūno paliktus teršalus.

Negalima vesti, neštis gyvūnų teritorijose, patalpose, pažymėtose draudžiamuoju ženklu, vedžioti gyvūnus vaikų žaidimo aikštelėse, kapinėse, švietimo ir sveikatos priežiūros įstaigų teritorijose, sporto aikštynuose, stadionuose, paplūdimiuose, maudyti, prausti gyvūnus šaltiniuose, fontanuose, paplūdimiuose ir kitose žmonių maudymosi vietose.

Draudžiama pavojingus ir kovinius šunis bei kovinių šunų mišrūnus laikyti daugiabučių namų butuose, išskyrus tuos atvejus, kai Savivaldybės administracija iki Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo įsigaliojimo šios šunis laikyti yra išdavusi leidimą. Tokie šunys bendrojo naudojimo patalpose, viešose vietose vedžiojami (vedami) laikant už pavadėlio ir su antsnukiu. Kiti šunys bendrojo naudojimo patalpose, viešose vietose vedžiojami (vedami) laikant už pavadėlio ir su antsnukiu ar be jo, kai dėl jų veislės antsnukiai nepritaikyti ir negaminami.

Draudžiama žiauriai elgtis su gyvūnais, juos kankinti, propaguoti ir skatinti žiaurų elgesį su gyvūnais, kurstyti smurtą prieš gyvūnus. Lauke laikomi gyvūnai turi būti apsaugoti nuo nepalankių oro sąlygų.

Uždaroje žemės valdoje šuo gali būti laikomas nepririštas, jei užtikrinama, kad šuo iš jos neišbėgs. Matomoje vietoje turi būti pakabintas įspėjamasis ženklas su užrašu, pvz., „Atsargiai, šuo!“, o prie uždaros žemės valdos vartų rekomenduojama įrengti skambutį valdos savininkui pakviesti.

Primename, kad gegužės 18–22 dienomis Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai vykdys kontrolę, kaip Mažeikių miesto gyventojai vedžiodami šunis laikosi vedžiojimo tvarkos.

Mažeikių rajono savivaldybės informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode