Parama dėkojame




Įteikta Mažeikių krašto kultūros premija

Vakar muziejuje Vytautui Ramanauskui, vyriausiajam muziejininkui, sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradiciniam amatininkui, senojo amato, tošininkystės, puoselėtojui, įteikta Mažeikių krašto kultūros premija.

Garbingą apdovanojimą ir simbolinį minčių generatorių įteikė Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) meras Vidmantas Macevičius, jo pavaduotojos Sigutė Bernotienė ir Lina Rimkienė, Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė.

Muziejaus salėje susirinko gausus būrys draugų, kolegų, bendraminčių, kurie vienas po kito sveikino premijos laureatą, linkėjo toliau stebinti ir tyrinėti mūsų kraštą.

Vytautas Ramanauskas – mylintis savo kraštą istorikas. Jau tris dešimtmečius dirba muziejuje, tyrinėja krašto ir jo gyventojų istoriją. Surinko didelę nuotraukų kolekciją, kurioje – miesto augimas, kasdienybė ir šventės. Dalis jų sugulė į 2018-aisiais metais išleistą istorinę knygą „Mažeikių istorinė fotografija: XIX a. pab.–1940 m“.

Premijos laureatas kartu su žmona Raimonda Mažeikių kraštą garsina ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Jis aktyvus folkloro ansamblio „Alksna“ narys, nuolat dalyvauja įvairiuose kultūros renginiuose, o jo ekskursijų po miesto istorines vietas nepamiršta niekas.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode