Sprogimas

Salduje – susitikimas su meru ir kultūros ministru

Rugpjūčio 21 d. Mažeikių rajono savivaldybės vadovai vyko į Latviją. Salduje susitiko su šios savivaldybės meru Maris Zusts, šios savivaldybės atstovais. Aptartos kultūros, sporto temos, kalbėta apie įgyvendintus, įgyvendinamus ir planuojamus projektus. Apžiūrėtas paplūdimys, apžvalgos aikštė, miesto ženklas, sporto salė.

 

Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Izoleta Savickaja susitiko ir su Latvijos kultūros ministru Nauriu Puntuliu, kuris penktadienio vakarą kartu su dviem tenorais koncertavo mobiliame kultūros paviljone, Salduje.

Laikinas 150 kv. m ploto paviljonas pastatytas birželio mėnesį. Šioje vasarą vykstančių renginių vietoje telpa apie 50 žmonių. Laisvų vietų nebūna.

Prieš savaitę Lietuvos–Latvijos pasienyje praūžusio šeštojo tradicinio Pasienio festivalio atgarsiai iki šiol girdimi abiejose šalyse. Jau dėliojamos septintojo festivalio idėjos – jomis susitikimo metu pasidalyta.

Kalbėta ir apie COVID-19. Saldaus rajone šios ligos atvejų neregistruota. Latvijoje taikomi įvairūs ribojimai, tačiau jie yra gerokai laisvesni nei mūsų šalyje. Veido apsaugos priemonių viešose vietose dėvėti nereikalaujama.

Saldus – Mažeikių rajono savivaldybės miestas-partneris. Bendradarbiavimo sutartis su juo pasirašyta daugiau kaip prieš 25 metus.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode