Sprogimas

Dėl „auksinių“ maišelių – į prokuratūrą

Rugsėjo 30 d., trečiadienį, Mažeikių rajono savivaldybės administracija kreipėsi į Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūrą (Mažeikiuose), prašydama išsiaiškinti reprezentacinių maišelių pirkimo aplinkybes ir esant pagrindui patraukti kaltuosius asmenis baudžiamojon atsakomybėn. Kartu su pareiškimu dėl pasikėsinimo iššvaistyti didelės vertės turtą pateikta ir beveik 100 lapų Savivaldybės centralizuoto vidaus audito skyriaus konsultavimo veiklos užduoties ataskaitos ir tyrimo medžiagos kopija. 

Dar šių metų pavasarį buvusi Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė raštu nurodė Bendrojo skyriaus vyriausiajam specialistui užsakyti skirtingo dydžio reprezentacinių maišelių. Rugpjūčio mėnesį Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui, l. e. administracijos direktoriaus pareigas, Sauliui Šiuriui buvo pateiktos PVM sąskaitos-faktūros, pagal kurias už įvairias prekes ir paslaugas iš savivaldybės biudžeto prašoma sumokėti 13 409 Eur. Didžiąją dalį šių prekių sudarė reprezentaciniai maišeliai, kurių vertė 11 592 Eur, o kiekis – 3 600 vnt. Kitos prekės ir paslaugos – reklamos paslaugos ir plakatų gamyba – sudarė 1 817 Eur. Dėl neįvardytų priežasčių plakatų gamybos PVM sąskaitą-faktūrą tiekėjas atmetė.  

Savivaldybės centralizuotas vidaus audito skyrius atliko tyrimą dėl PVM sąskaitų-faktūrų už itin brangias prekes – reprezentacinius maišelius – teisėtumo. Nustatyta pažeidimų:  skirtingų dydžių maišelių kaina vidutiniškai viršija vidutinę rinkos kainą nuo 3,5 iki 6,7 karto, užsakytas itin didelis kiekis maišelių, neatlikti viešieji pirkimai ir nesudarytos naujos pirkimo sutartys.  

Dėl šių pažeidimų ir buvo sustabdytas sąskaitų apmokėjimas bei kreiptasi į prokuratūrą.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode