Sprogimas

Lankėsi Seimo Pirmininkas

 

Ketvirtadienį Mažeikiuose lankėsi Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis. Svečias susitiko su Savivaldybės atstovais, lankėsi ledų gamybos įmonėje, susitiko su Viekšnių mokyklos bendruomene bei šio ir Mažeikių miestų gyventojais.

Susitikime su Mažeikių rajono savivaldybės vadovais, tarybos nariais, seniūnais ir kitais administracijos darbuotojais V. Pranckietis trumpai apžvelgė Seimo darbą, aktualiausius klausimus, kalbėjo apie referendumą, lietuvių tapatybės išsaugojimą mūsų tautiečiams, turintiems kitų šalių pilietybes.

Savivaldybės meras Antanas Tenys išsakė švietimo problemas, jam antrino Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, akcentuodamas abiturientų brandos egzaminų taisymo mokytojų apmokėjimo ir apgyvendinimo prastas sąlygas bei ugdymo įstaigų direktorių perteklinį kvalifikacinių reikalavimų kompetencijų vertinimą, kurį įveikia tik labai mažas procentas dalyvių.

Vicemerė Sigutė Bernotienė iškėlė klausimą dėl mokytojų pavėžėjimo į tolimesnes mokyklas, o taip pat dėl apleistų pastatų. Pastarajam klausimui spręsti V. Pranckietis prašė pateikti siūlymus bet, kad nebūtų pažeisti žmonių interesai.

Administracijos direktorius Bronius Kryžius išsakė problemas dėl regioninių atliekų tvarkymo centro. Šerkšnėnų seniūnė Alina Čekienė domėjosi dėl ribotos seniūnų kadencijos. Seimo Pirmininko teigimu, galvojama apie seniūnų tiesioginius rinkimus.

V. Pranckietis rekomendavo problemas, ypač švietimo, išdėstyti jam raštu ir pažadėjo spręsti.

„Būdo žemaičių“ informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode