Sprogimas

Gatvės muzikos diena

Praėjusį šeštadienį nuo muzikos garsų ir žmonių šurmulio atgijo Laisvės gatvė – įvairių žanrų atlikėjai, muzikantai, šokėjai džiugino praeivius. Rajono muziejai iki vėlyvo vakaro nemokamai atvėrė savo duris lankytojams ir kvietė į Europos muziejų naktį. Pavakarę Mažeikių senamiesčio parkas vienai dienai virto mažąją Roma, čia vyko „Gladiatorių kovos“.

Dalyvavo daugiau

Gatvės muzikos dienos nuvilnijo visoje Lietuvoje, o Mažeikiuose į Gatvės muzikos dieną įsiliejęs jaunimas kvietė ne tik muzikuoti, bet ir pasivaišinti bei, prisėdus ant sėdmaišio, pabendrauti. Šiam kvietimui neatsispyrė ir šventėje dalyvavęs Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

Iš viso šiemet Mažeikiuose Gatvės muzikos dienos programoje oficialiai įrašyti beveik 30 muzikantų pasirodymų, tačiau proga prisėsti ir pradėti groti pasinaudojo daugiau atlikėjų.

Uždavė klausimų

Savivaldybės vadovas, aplankęs visus atlikėjus ir savo veiklą pristatančias nevyriausybines organizacijas, buvo pakviestas pokalbiui. Saulės laikrodžio skverelyje susirinkęs gausus būrys mažeikiškių negailėjo klausimų ir norėjo išgirsti apie viską: miesto ateities viziją, numatomus darbus, iškilusių problemų sprendimus. Jaunimas klausė apie vaikystę, pomėgius, mėgstamiausią muziką, knygas, filmus.

Gladiatorių kovos

Išgirdę Savivaldybės mero atsakymus, kurių buvo ir labai šmaikščių, mažeikiškiai ir miesto svečiai pasinaudojo proga nemokamai aplankyti Mažeikių muziejų bei skubėjo išvysti „Gladiatorių kovas“ Senamiesčio parke. Aidint žiūrovų plojimams ir susižavėjimo šūksniams „ringe“ susikovė 15 geriausių gatvės gimnastų iš visos Lietuvos. Jie visi siekė geriausiojo „gladiatoriaus“ titulo. Kvapą gniaužiantys triukai ir įnirtingos kovos žiūrovų nepaliko abejingų, o per rungtynių pertraukas ir jie – žiūrovai – buvo pakviesti išbandyti savo jėgas. Apdovanojus nugalėtojus į sceną lipo roko muzikos grupė „Jauti“.

Šias „Gladiatorių kovas“ organizavo Mažeikių gatvės gimnastai – tai gatvės gimnastikos entuziastų bendruomenė, užsiimanti aktyviu laisvalaikiu, sveika gyvensena ir puoselėjanti bendruomeniškumą tarp jaunimo.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

www.mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode