Sprogimas

Kasdienybės meno galerija

Nuo šiol Sedoje galite aplankyti ne tik čia iki šiol buvusį miesto kultūros paveldą, bet ir neseniai atidarytą Kasdienybės meno galeriją, įsikūrusią renovuotame buvusiame Aleksandro Plechavičiaus vandens malūne. Atidarant šią galeriją pristatyti beveik trisdešimties Sedos krašto kūrėjų darbai.

Tuščiame pastate įrengti galeriją sugalvojo buvusi Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos direktorė sediškė Genoveita Gricienė. Naujojoje parodų salėje bus pristatomi ne tik tradiciniai meno kūriniai, bet ir parodyta, kaip sediškiai moka papuošti savo gyvenimo kasdienybę – namų aplinką, buitį, planuojama meno dirbinių prekyba, arbatos ir pyragų skanavimas.

Praėjusį savaitgalį Kasdienybės meno galerijoje pristatyta Šiauliuose gyvenančios Sandros Mockuvienės netradicinių keramikos darbų paroda. Jos autorė yra įgijusi finansų magistro diplomą, dirba pardavimų srityje, laisvalaikiu veda mokymus ir konsultuoja dekoravimo, meno terapijos ir savianalizės temomis. Labiausiai traukia keramika, taip pat tapyba.

Galerija Sedoje (Vytauto g. 36) dirba ketvirtadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais nuo 12 iki 18 val., norint apsilankyti kitu laiku, skambinti tel. 8 618 72 745.

Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centras

Nuotraukos iš centro archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode