Sprogimas

„ORLEN Lietuva“ ir Savivaldybės sutarė dėl bendro projekto

Akcinėje bendrovėje „ORLEN Lietuva“ susitiko Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius ir šios bendrovės generalinis direktorius Michal Rudnicki. Aptartos rajonui aktualios temos: naujų investuotojų pritraukimas, galimybės parduoti ir pirkti perteklinę šilumos energiją, finansinė parama kitų metų renginiams organizuoti, bendras bendrovės ir Savivaldybės projektas įsteigti stipendijas.

 

Įmonės vadovas trumpai pristatė įmonės veiklą ir patvirtino, kad bendrovė būtų suinteresuota ir noriai bendradarbiautų su Savivaldybe, naujais partneriais-investuotojais, jei kam būtų aktualu pirkti „ORLEN Lietuva“ perteklinę šilumos energiją. Sutarta, kad bendrovės turimi laisvi šilumos resursai teikia rajonui privalumų pritraukiant naujus investuotojus, todėl abi pusės toliau bendradarbiaus šiuo klausimu.

Meras padėkojo įmonės vadovams už geranorišką pagalbą bei finansinę paramą rajono švietimo, kultūros, sporto renginiams organizuoti, galimybę rajono gyventojams ir svečiams dovanoti jų kuo įvairesnių ir įdomesnių. Susitikime aptarti svarbiausi 2020 metų renginiai, tęstinės paramos galimybės. „ORLEN Lietuva“ gen. direktorius patvirtino, kad bendras biudžetas, patvirtintas rajono organizacijoms remti bei renginiams šiais metais organizuoti, bus ne mažesnis ir kitais metais. 

Sutarta ir dėl naujo bendro (Savivaldybės ir bendrovės) projekto – stipendijų įsteigimo Mažeikių politechnikos mokyklos mokiniams. Šiais mokslo metais bus įsteigtos 5 stipendijos pažangiems ir motyvuotiems šios mokymo įstaigos mokiniams, pasiliksiantiems dirbti rajone. Tikimasi, kad tai bus naujos gražios tradicijos pradžia, prie kurios ateityje prisijungs ir kitos rajono įmonės. Jos paskatintų tiek Politechnikos mokyklos, tiek Lietuvos aukštųjų mokyklų studentus, įgijusius rajonui itin reikalingas specialybes, grįžti dirbti į Mažeikius.

 Savivaldybės informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode