Sprogimas

Senjorų dienos Viekšnių filiale

Spalio 21–25 d. vyko akcija „Senjorų dienos internete 2019“. Jos tikslas – skatinti vyresnio amžiaus žmones drąsiai jaustis skaitmeninėje erdvėje, pažinti grėsmes bei netikras žinias, kritiškai vertinti informaciją, saugiai ir atsakingai naudotis aktualiomis e. paslaugomis, nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius.

Mažeikių viešosios bibliotekos Viekšnių filiale susirinkę senjorai kasdien stebėjo vis kitas vaizdo transliacijas. Smagioje kompanijoje susirinkę viekšniškiai sužinojo, kokia e. recepto nauda, kur ieškoti patikimos informacijos apie Lietuvoje registruotus ir kompensuojamus vaistus, kaip galima keliauti patogiai ir pigiai, kaip technologijų pagalba planuojamos kelionės viešuoju transportu, nuosavu automobiliu ar lėktuvu, kaip rasti viešbučius, lankytinus objektus ar pramogas, kaip tvarkytis su savo pinigais moderniai bei saugiai, kaip bendrauti socialiniuose tinkluose. Labiausiai susirinkusiems patiko transliacija apie išmanųjį daržą, kuriojepatarimais apie sodo paruošimą žiemai dalijosi dr. Algirdas Amšiejus.

Prie kavos puodelio senjorai aptarė matytas transliacijas, diskutavo, pasakojo savas patirtis. Savo išmaniuosiuose įrenginiuose išbandė įgytas teorines žinias.

Transliacijų moderatorius buvo žurnalistas  Henrikas Vaitiekūnas. Žiniomis bei patirtimi apie interneto ir technologijų privalumus skirtingose sferose dalijosi savo sričių ekspertai ir žinomi Lietuvos žmonės.

Rasa VILKAITĖ

Viekšnių miesto filialo bibliotekininkė

Onos Pačengienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode