Riešutų ir sėklų batonėlis

Jums reikės:

Kelių šaukštų medaus;

Saujos migdolų;

Saujos graikinių riešutų;

Saujos anakardžių;

Saujos lazdynų riešutų;

Saujos norimų sėklų, kaip pvz. saulėgrąžų ar moliūgo;

Valgomojo šaukšto ispaninio šalavijo sėklų.

Ant laužo kepti desertai

Vaisių iešmelis

Reikės: medaus, žaliosios citrinos (laimo) sulčių, cinamono, gabalėliais pjaustyto ananaso, abrikoso, kietesnio arbūzo, banano ar kivio, braškių, vynuogių.

Vasarą gelbsti sumuštiniai

Restorano „Amandus“ savininkas ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas sako, kad vasarą net ir didžiausius gurmanus gelbsti sumuštiniai, nes juos paruošti neužtrunkama, o kartu galima improvizuoti ir atskleisti netikėtų skonių.

Vištienos ir daržovių kišas

Kišas – tai nesaldus pyragas, kilęs iš Prancūzijos. Prancūzai sako, kad kišo gamyba – lyg žaidimas be taisyklių, nes į šio pyrago vidų gali pridėti, ko tik nori. Kišą geriausia valgyti šiltą, o atšalęs jis yra pats patogiausias iškylos maistas – tereikia supjaustyti nedideliais gabalėliais, suvynioti į popierių ir dėti į pintinę.

Šokoladinis avokado pudingas

Retas, valgydamas šį desertą, supranta, ką valgo. Saldu, skanu jokio pridėtinio cukraus! Toks desertas tiks net ir pusryčiams. Juk ne veltui avokadas tituluotas maistingiausiu pasaulio vaisiumi.

Pavasariškas Liucinos Rimgailės Ricottos sūrio pyragas be miltų

Ingredientai:

120g sviesto
100g cukraus (dar 100g cukraus į baltymus)
4 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)
žiupsnelis druskos
300g ricottos sūrio
240g migdolų miltų
šaukštelis vanilinio cukraus
nutarkuota visos citrinos žievelė
cukraus pudra ir norimi ingredientai papuošimui (gali būti figos, gervuogės, mėta).

Augalinis pienas: kaip išsirinkti ir ką iš jo gaminti?

Medžiagos, esančios grūduose, sėklose ir riešutuose, itin vertingos. O įprotis valgyti natūralias sėklas ir riešutus šiandien išgyvena savo aukso amžių. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenys rodo, kad augaliniai gėrimai kasmet tampa vis populiaresni, o jų asortimentas plečiasi. 

Duona be gliuteno: kaip pasigaminti patiems?

Apie gliuteną šiandien kalbama kaip niekad daug. Gliutenu vadinami baltymai, kurių randama kviečiuose, rugiuose ir miežiuose. Dalies žmonių organizmai šios medžiagos netoleruoja. Tad natūralu, kad rinkoje atsiranda vis platesnis produktų be gliuteno asortimentas. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi paprastu receptu, kaip namuose pasigaminti sveiką ir skanią duoną be gliuteno.

Kulinarinė kelionė po Aziją

Ko gero vienas paprasčiausių būdų ištrūkti iš įprastos kasdienybės – leistis į kulinarines keliones savo virtuvėje ir bent akimirkai nusikelti į tolimuosius kraštus. Restorano „Amandus“ savininkas ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas dalijasi įžvalgomis apie egzotiškąją Azijos virtuvę ir siūlo keturis skirtingus rytietiškus receptus, kuriems reikalingus ingredientus galima įsigyti visose prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse.

Gaivūs vaisių kokteiliai pavasariui

Šiltėjant orams daugelis į savo meniu vis dažniau įtraukia tirštus vaisių kokteilius. Vieni juos plaka pusryčiams ar vartoja vietoje užkandžių, kiti – renkasi vakarienei, o treti – tiesiog jais atsigaivina. Vaisių kokteilis gali tapti ne tik skania, bet ir sveika mūsų kasdienybės dalimi, todėl prekybos tinklo „Iki‘‘ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, į ką atkreipti dėmesį norint pasigaminti natūraliai saldų ir organizmui naudingą kokteilį.

Grilio sezono atidarymas – kokius patiekalus gaminsime šiemet?

Šylantys orai maisto gurmanams reiškia tik viena – grilio sezono pradžią. Visgi šiemet sezoną atidarome kitaip: vakarėlius su draugais po atviru dangumi keičia pasisėdėjimai kieme ar namų balkone su šeimos nariais, o pamėgtus gatvės maisto turgelius ar festivalius atstoja namų virtuvė. Šiuo laikotarpiu, kai laisvė keliauti ir ragauti apribota, grilio patiekalų tendencijos kviečia leistis į skonių keliones – tolimosios Korėjos įkvėpti aštrūs mėsainiai, Artimųjų Rytų šalių skonius menantys kebabai ar Vokietijos ir Austrijos dešrainiai – tai tik keletas idėjų, kurias verta namuose išbandyti šiemet.

Paslėptos daržovės kepiniuose? 3 gardūs Beatos Nicholson receptai visai šeimai

Pratęstas karantinas – tikras iššūkis, kai kalba pasisuka apie maisto gamybą namuose. Kaip pasigaminti ne tik kažką gardaus, bet ir palankaus sveikatai? Kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson pataria – „paslėpkite“ daržoves kepiniuose! Manėte, kad burokėliai, morkos, cukinijos, kalafiorai ar saldžiosios bulvės puikiai dera tik salotose? O kaip jums pasiūlymas – daržovės desertui? Pabandykite daržoves integruoti keksiukuose, kurie patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Daržovės kepinius suminkština, suteikia natūralaus saldumo, daugiau spalvų, o svarbiausia – tokius kepinius pagaminti labai greita ir paprasta.

Savaitgalio pusryčiai namuose? Jums tereikia vieno recepto, kuris patiks visiems

Vėlyvieji pusryčiai – tai karantino metu itin išsiilgtas savaitgalio ritualas, kuris asocijuojasi su marškinėliuose virtais kiaušiniais, minkštais blyneliais ar gardžiais skrebučiais. Kaip šiuos visus patiekalus nesudėtingai perkelti į savo namų virtuvę? Jums tereikia paruošti vieną ilgųjų pusryčių ingredientą – angliškas bandeles, dar žinomas kaip „english muffins“. Tai visame pasaulyje populiarus ilgųjų pusryčių klasikos – Benedikto kiaušinių – pagrindas, puikiai tiksiantis ir kaip minkšta duonelė saldiems priedams, ir sotus sumuštinis labiausiai išalkusiems. Kaip jas gaminti ir pritaikyti skirtingiems pusryčiautojų poreikiams?

Karantino virtuvė: vienas produktas, o išgyventi padės visą savaitę

Karantino metu pritrūksta idėjų, ką greito ir skanaus pasigaminti? Tikėtina, kad jūsų spintelėje yra ingredientas, kurio pagalba galite pasigaminti patiekalus visai savaitei – tiek gardžius desertus, tiek ir maistingus pietus. Ir tas patiekalas – tai avižos. Maisto tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė teigia, kad avižos nepelnytai priskiriamos tik pusryčiams ir košėms. Iš tiesų tai vienas universaliausių, maistingiausių ir pigiausių maisto produktų, kurio pagalba susikursite kone visos savaitės meniu.

Velykinė pascha

Neįsivaizduoju šv. Kalėdų be riešutinio pyrago, o šv. Velykų šventės – be paschos. Mano šeimoje šis varškės pyragas yra būtinas per šv. Velykas.

Paschos receptų turi ne vieną, tačiau šįkart pasiūlysiu Jums būtent šį. Jums reikės:

Kepsniai ant iešmo

Svarbiausi kepsnių ant iešmų gamybos dalykai:

Kokią rinktis mėsą? Be abejo ir jokių dvejonių skaniausia, kvapniausia ir geriausia yra aviena.

Aukščiausios kokybės kepsniui ant iešmo reikia imti tik metinės avelės nugarinę nuo ketvirto iki septinto šonkauliuko. Aukštos kokybės akstis (kebabas, šašlykas) gausis iš avies kumpių, blogesnės kokybės – avino. Ėriuko mėsa akstims kepti netinka, nes jo mėsa dar nėra visiškai subrendusi.

Užkandis, per akimirką sugrąžinantis į vaikystę

Vis dar ilgi besiskleidžiančio pavasario vakarai suburia šeimos narius puodeliui arbatos ir nuoširdžiam pokalbiui, o saulėtos dienos šeimas sukviečia pirmiesiems piknikams gryname ore. Kartu dalinamės daugybe nuostabių istorijų, lydinčių iš kartos į kartą, kurios per trumpą akimirką nukelia į šiltus prisiminimus. Visai kaip sūrelis „Uriga“ – mažas saldžios varškės ryšulėlis, nunešantis į nerūpestingą vaikystės popietę, kvepiančią šokoladu ir saldžia vanile...

Tailandietiški ryžių makaronai su riešutų sviesto padažu

 

Daug kas mėgsta Azijos skonius, bet klysta manydami, kad namų sąlygomis azijietiškus patiekalus paruošti labai sudėtinga. Iš tiesų tai labai lengva, „Iki“ parduotuvėse galite rasti visų reikalingų ingredientų ir vos per kelias minutes namie pagaminti skaniausius egzotiškus patiekalus.

Vienos skardos česnakinės krevetės su pavasario daržovėmis

 

Vienos skardos patiekalai yra ypač greiti, patogūsir lengvai pagaminami, o skonių sukurti galima pačių įvairiausių. Šį kartą – skanus ir maistingas česnakinių krevečių ir pavasario daržovių derinys. Beje, daržoves galima naudoti pačias įvairiausias, kokias tik mėgstate ir turite. Svarbiausia, kad naudojamų daržovių kepimo laikas būtų panašus. Tuo tarpu vietoje krevečių galite naudoti savo mėgstamą žuvį – patiekalui taip pat puikiai tinka lašiša. Tik tokiu atveju žuvį dėkite kepti kartu su daržovėmis, šiek tiek anksčiau nei krevetes.

Šiltos šviežių bulvių ir lęšių salotos

Šios salotos ne tik skanios bei maistingos, bet ir sočios – baltymų, o tuo pačiu ir sotumo,joms suteikia lęšiai. Skonio paslaptis šiuo atveju slypi medaus-garstyčių padaže, kuris įsigeria į lęšius ir puikiai apjungia visus ingredientus į skanią visumą. Jei norisi, papildomai salotas galima pagardinti fetos ar ožkos sūriu.

Švediški ir itališki kukuliai

Švediškų kukulių receptas

Kukuliams reikės:

  • 450 g maltos jautienos;
  • 450 g maltos kiaulienos;
  • 2 v. š. šviesto;
  • 1 svogūno;
  • Trečdaliostiklinėspieno;
  • 2 kiaušinių;
  • Trečdaliostiklinės maltų džiūvėsėlių;
  • Pagalskonį: maltų juodųjų pipirų, malto muskato riešuto, žiupsnelio druskos.

Cukinijų vyniotinis

  1. Cukiniją (vidutinio dydžio. Ne tokia mažytė, kaip būna parduotuvėse, o iš daržo) nuplaunu, nulupu, išimu sėklas, sutarkuoju ir gausiai pabarstau druska, sumaišau, kad išsiskirtų vanduo. Taip cukiniją laikau apie 30 min. Tada nuspaudžiu vandens likutį ir cukinija paruošta.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode