Įvairūs receptai

Vėstantys ir ilgėjantys rudens vakarai – galimybė daugiau laiko praleisti su šeima ir draugais. O ar kas nors gali suvienyti geriau nei skanus maistas? Jūsų dėmesiui keturi greitai ir itin paprastai paruošiami užkandžiai!

SILKĖ SU GRANATŲ SĖKLOMIS IR OŽKOS SŪRIU
JUMS REIKĖS:
• 200 g silkių file
• 1 raudono svogūno
• 50 g baltojo vyno acto
• 1 granato
• 1 pakelio šaldytos „Ciabatta“ duonos
• ožkos sūrio

GAMINIMAS. Smulkiai supjaustykite silkių file ir raudoną svogūną. Viską sumaišykite dubenėlyje su baltuoju vyno actu. Gautą masę sudėkite į formelę ir paspauskite, kad jie įgytų gražią formą. Pagardinkite granatų sėklomis. Patiekite kartu su orkaitėje kepta šaldyta „Ciabatta“ duona, pertepta ožkos sūriu.

SALDUS SUMUŠTINIS
JUMS REIKĖS:
• šaldytų prancūziškų bandelių
• „Bri“ sūrio
• šokolado
• persikų

GAMINIMAS. Bandeles perpjaukite išilgai pusiau ir paskrudinkite. Ant vienos bandelės puselės uždėkite „Bri“ sūrį, kelis šokolado gabalėlius ir persikų. Ant viršaus uždėkite kitą bandelę. Kepkite orkaitėje, kol sūris ir šokoladas pradės lydytis.

ITALIŠKI SUMUŠTINIAI SU MOCARELA
JUMS REIKĖS:
• 250 g šaldytos tamsios itališkos „Ciabatta“ duonos
• 200 g mocarelos
• 200 g slyvinių pomidorų
• 20 ml balzaminio acto
• 60 g tiršto pesto padažo
• aliejaus kepti
• druskos, juodųjų maltų pipirų pagal skonį
• baziliko lapų

GAMINIMAS. Atitirpinkite šaldytą tamsią „Ciabatta“ duoną. Slyvinius pomidorus apšlakstykite aliejumi ir balzaminiu actu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ temperatūros, pomidorus kepkite apie 20 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃ temperatūros, duoną„Ciabatta“ kepkite 8–10 min. Duoną ir mocarelos sūrį supjaustykite riekelėmis. Sūrį pagardinkite druska ir juodaisiais maltais pipirais, tuomet jį dėkite ant duonos. Papuoškite keptais slyviniais pomidorais, pesto padažu ir baziliko lapeliais.

UŽTEPĖLIŲ IMPROVIZACIJA! 
JUMS REIKĖS: 
• šaldyto prancūziško batono su česnakiniu įdaru
• skirtingų metalinių indelių ar puodelių
• medinių ledų pagaliukų ar medinių šaukštelių
• plonai rašančio markerio
GAMINIMAS. Iškepkite šaldytą prancūzišką batoną, jį supjaustykite. Paruoškite mėgstamas užtepėles ir jas sudėkite į metalinius indelius ar puodelius. Markeriu ant medinių pagaliukų užrašykite, kur yra kokia užtepėle, užtepėlėms sugalvokite smagius pavadinimus!

Komentuoti

Apsaugos kodas
Atnaujinti

Powered by BaltiCode