Kesadilijos su moliūgų, avinžirnių ir fetos įdaru

 

Reikės:

  • 400 g moliūgo
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 200 g konservuotų ar virtų avinžirnių
  • saujos kalendrų lapelių
  • kelių šaukštų vandens
  • druskos, pipirų
  • 50 g fetos sūrio
  • kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 4 tortilijų
  • 100 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
  • Chalapos paprikų, jei mėgstate aštriau
  • liesesnės grietinės patiekti

Avinžirniai tėra kitokios pupelės. Jie sotūs ir turi daug baltymų. Jei nenorite kasdien valgyti mėsos, tai avinžirniai labai sėkmingai ją pakeis. Norint juos išsivirti reikia truputį pasiruošti: pirmiausia bent 12 valandų pamirkyti, tada nupylus vandenį išvirti. Bet išsivirusios puodelį avinžirnių juos sėkmingai galite laikyti sūdytame vandenyje šaldytuve ilgai. O kai reikia labai greitai, visuomet galima nusipirkti virtų konservuotų avinžirnių.

Na, o kesadilija yra texmex virtuvės sumuštinis, kai vietoj duonos naudojama tortilija. Taigi dvi tortilijos, viduje – labai skanus avinžirnių ir fetos įdaras su keptais moliūgais. Į kitą indelį dar įsidėsite pomidorų su liesa grietine ir visos kolegės prašys paragauti. Jei mėgstate aštriau, tai įdėkite ir marinuotų aitriųjų paprikų – avinžirniai ir feta šį karštį puikiai atlaikys.

Gamine: įkaitiname orkaitę iki 200 °C temperatūros. Išklojame kepimo skardą kepimo popieriumi. Moliūgą nuskutame ir supjaustome kubeliais. Suberiame į skardą ir pašlakstome alyvuogių aliejumi, pasūdome ir kepame 20 minučių, kol suminkštės. Ištraukiame iš orkaitės ir paliekame pravėsti.

Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, įmetame česnako skiltelę ir pakepiname kelias minutes. Suberiame kumino miltelius ir dar minutę kepiname. Suberiame avinžirnius (ne visai nusunktus, šiek tiek skysčio tegul lieka) ir pakaitiname porą minučių, kad jie sušiltų.

Verčiame avinžirnius į dubenį, čia pat sukrečiame ir moliūgus. Bulvių trintuve sutriname iki vientisos masės. Įpilame vandens, kad išeitų masė, kurią būtų galima lengvai tepti ant tortilijos.

Pusę kalendrų lapelių susmulkiname ir sumaišome su moliūgų ir avinžirnių košele. Pasūdome ir pagardiname pipirais. Fetą sutrupiname mažais gabaliukais ir sumaišome su tarkuotu kietuoju sūriu.

Įkaitiname didesnę keptuvę, kad joje tilptų tortilija. Dedame tortilijos lakštą, užbarstome sūrių mišinio, uždedame kelis šaukštus moliūgų ir avinžirnių košelės, vėl pabarstome sūriais. Uždedame ant viršaus kitą tortilijos lakštą ir lengvai paspaudžiame. Kepame 2 minutes, kol pageltonuos apačia, apverčiame ir kepame dar 2 minutes. Taip pat iškepame ir kitą tortiliją.

Supjaustome vyšninius pomidorus pusiau, sumaišome su likusiais kalendrų lapeliais ir smulkintomis Chalapos paprikomis. Tortilijas supjaustome trikampiais (padalijame į 4 ar 6 dalis). Patiekiame su pomidorais ir liesa grietine.

Beatosvirtuve.lt

Komentuoti

Apsaugos kodas
Atnaujinti

Powered by BaltiCode