Lietuviškas sumuštinis su burokėlių paštetu, silke, figų džemu ir krapais

Reikės:

„Beatos virtuvės“ duonos su sėklomis

sūdytos silkės filė

figų džemo

krapų papuošti

Burokėlių paštetui:

2 nedidelių virtų burokėlių

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

2 šaukštų balzaminio acto

1 šaukšto sojų padažo

druskos, pipirų

Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui antrina smulkutės figų sėklytės. Jei burokėlius pasiruošite namuose, tai darbe ar svečiuose užkandžius galėsite „sukonstruoti“ per kelias minutes.

 Ruošiame sumuštinius: virtus burokėlius pasmulkiname, sudedame į aukštą indą ir sutriname maisto trintuvu. Supilame likusius ingredientus, dar kartą viską išsukame ir paragaujame, ar netrūksta rūgštelės ar sūrumo.

Duonos riekeles padalijame į 6–8 dalis mažais trikampėliais. Silkę supjaustome plonomis juostelėmis. Krapus smulkiai sukapojame.

Ant duonos trikampėlio dedame šaukštelį burokėlių pašteto, tupdome silkės gabalėlį, šiek tiek figų džemo ir pabarstome krapais.

Beatosvirtuve.lt

Komentuoti

Apsaugos kodas
Atnaujinti

Powered by BaltiCode