Reklama 2

Bananų džemas

Paruošimo laikas:

Apie 30 min.

Porcijų skaičius:

2

Ingredientai:

Nulupti prinokę bananai, 500 gr.

Cukrus, 250 gr.

1 citrinos tarkuota žievelė ir sultys

Gaminimo instrukcija:

Supjaustykite bananus mažais gabaliukais.

Sudėkite į puodą kartu su tarkuota citrinos žievele, supilkite sultis, suberkite cukrų ir išmaišykite.

Pastatykite virti ant vidutinės ugnies, o po 5 minučių, kai bananai suminkštės, pertinkite trintuvu. Jei patinka, galima dalį bananų palikti ir nepertrintą.

Virkite tol, kol masė ims tirštėti. Įdėkite į lėkštutę arbatinį šaukštelį džemo ir įkiškite porai minučių į šaldiklį. Jei konsistencija jus tenkina, puodą galima nukaisti.

Supilkite džemą į sterilų stiklainį, uždenkite dangteliu, apverskite. Palikite, kad atvėstų. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

Šis lengvai ir greitai paruošiamas nuostabaus skonio džemas idealiai tinka įvairiems desertams.

Sveikata.lt

Komentuoti

Apsaugos kodas
Atnaujinti

Powered by BaltiCode