Pikantiška svogūnų sriuba

 

INGREDIENTAI:


500 g svogūnų,
3 šaukštai sviesto,
4 riekelės prancūziško batono,
1,5 l. daržovių arba mėsos sultinio,
šaukštas miltų,
50 g tarkuoto parmezano sūrio,
pagal skonį druskos,
pipirų.

Grikių blyneliai su pievagrybių padažu

INGREDIENTAI:


Blyneliams:
100 g grikių kruopų,
šaukštas aliejaus,
svogūnas,
morka,
3 kiaušiniai,
1/2 stiklinės (70g) miltų,
šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
1/2 šaukštelio druskos.

Pievagrybių padažui:
2 šaukštai sviesto,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
200 g pievagrybių,
1/2 stiklinės (125 ml) grietinėlės,
šaukštelis garstyčių,
šakelė šviežių petražolių,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelis druskos.

Gaspačio

 

Gaspačio – mėgiamas patiekalas karštomis vasaros dienomis Andalūzijos regione Ispanijoje. Manoma, kad senovės romėnai davė pradžią šiai sriubai, gamindami ją tik iš sudžiūvusios duonos, alyvuogių aliejaus, česnako ir šiek tiek vandens ar acto. Laikui bėgant, sriuba evoliucionavo ir šiandien tai yra populiariausia pomidorų pagrindu gaminama gaspačio, kurią siūlome jums pasigaminti.

 

Sveika mityba rudenį: kokius produktus pasirinkti

 Dietologai žino, kokie maisto produktai labiau padeda organizmui išlikti aktyviam, kai prasideda rudens darganos.  Mūsų organizmui rudenį  labai naudingas pienas ir jo produktai, taip pat įvairios daržovės – žalios arba apdorotos. Reikėtų nepamiršti ir tokių daržovių, kurios apdovanotos savybe apsaugoti organizmą nuo sezoninio peršalimo – česnako ir svogūno. Šie produktai  dar gali aprūpinti organizmą ir trūkstamais mikroelementais bei vitaminais.

 

Vasarą gaminame ledus!

 Nuo senų senovės žmonės skanauja vaisių sulčių ir ledo ar sniego mišinio. Šio egzotiško deserto tėvyne laikomi Tolimieji ir Artimieji Rytai. Iš ten įprotis šaldyti sultis bei vaisius atkeliavo į antikinę Romą, o vėliau – ir į Europą.

 

Kodėl sveika valgyti raugintas daržoves?

Daržovės, raugintos su druska, išsaugo gerąsias bakterijas, bet jei jas marinuojame su actu, gerųjų bakterijų nebelieka. Taigi, visi, norintys su maistu gauti pakankamai probiotikų, į mitybą turėtų įtraukti raugintus kopūstus ir agurkėlius. Šiuo metu siūlau pasigaminti skanių raugintų agurkėlių. 3 litrų stiklainiui reikės:

Siūlome pasigaminti firminį vyną

Turbūt sutiksite, kad šiais laikais daug dėmesio skiriama maisto kultūrai. Visuomenėje formuojasi supratimas, jog mūsų gyvenimo kokybė priklauso nuo to, ką valgome, kaip aktyviai gyvename, nuo gebėjimo kontroliuoti savo emocijas, patirti malonių, kasdienybei spalvų suteikiančių pojūčių. Tokiomis atpalaiduojančiomis valandėlėmis gali tapti ir pabendravimas su artimais bičiuliais skanaujant pačių paruoštą patiekalą ir gurkšnojant vyną. Pabrėžiame – gurkšnojant, o ne geriant litrais tarsi vandenį. Dar smagiau, kai galime pavaišinti savo pačių pagamintu, ypatingomis skonio savybėmis pasižyminčiu vynu. Žinoma, kelias nuo sumanymo iki rezultato ilgokas, bet juk tai gali tapti įdomiu kūrybiniu procesu. Tad galbūt kaip tik nuo šiol jumyse užgims noras gausų soduose užderėjusių uogų, vaisių derlių bandyti paversti į aromatingą gėrimą.

Keksiukai su vyšniomis

600 g vyšnių arba trešnių;

3 kiaušiniai;

75 g cukraus;

75 g miltų;

40 g tirpinto sviesto;

150 ml neriebios grietinėlės;

20 g moliūgų sėklų;

1 šaukštas cukraus pudros;

1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Kibinai su kopūstais

Margarinas kepiniams 200 g;
Miltai 1 kg; 
Kiaušinio tryniai 5 vnt.; 
Grietinė 400 g;
Druskos ir cukraus žiupsnelis; 
Kopūstas 1 kg; 
Kietai virti kiaušiniai 3 vnt.; 
Alyvuogių aliejaus 3 v. šaukštai; 
Pipirų ir druskos pagal skonį. 

Powered by BaltiCode