Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

 

Reikės:

2 kg kiaulienos sprandinės

naminių obuolių arba naminių vynuogių sulčių

druskos

mėgstamų pipirų

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako, kad šie – rauginti natūraliose sultyse – yra patys pačiausi, skaniausi ir sveikiausi. Tik jiems paruošti reikia šiek tiek laiko. Šašlykai gerai išsimarinuoja kone per 2 paras. Juk skaniems dalykams reikia pasiruošti ir juos suplanuoti. Kad būtų verta laukti.

Vegetariški balandėliai

Reikės:

1 vidutinio dydžio kopūsto,

200-300 g raugintų kopūstų,

3 saldžiarūgščių obuolių,

1-2 šaukštų riebalų (sviesto arba aliejaus)

Įdarui reikės:

1 stiklinės virtų avinžirnių,

Meksikietiškos tortilijos

 

Reikės:

600 g viščiukų šlaunelių mėsos be odos

2 šaukštų Santa Maria meksikietiškų vištienos prieskonių

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

druskos, pipirų

1 pakuotės Santa Maria tortilijų

Powered by BaltiCode