Parama dėkojame




Kūčios Nakvynės namuose

 

Jau tapo gražia tradicija Mažeikių nakvynės namuose kasmet rengti simbolinę Kūčių vakarienę. Šiemet tai įvyko gruodžio 22-ąją. Po šv. Mišių, kurias aukojo kunigas Vytautas Dvaržeckis, parodyta  meninė programėlė, kurią parengė dažnai Nakvynės namuose besilankanti režisierė Airida Lementauskienė.

Jos teigimu, mes visi esame vienos motinos vaikai: „Jeigu aš turiu nors vieną žmogų, su kuriuo galiu pasišnekėti ir pabendrauti, tai jau gerai. Dievas myli kiekvieną žmogų su visais jo privalumais ir trūkumais, o aš priimu iš Dievo viską, ką jis man duoda. Pati didžiausia Dievo dovana yra tai, kad jūs esate ir gyvenate.“

A. Lementauskienė po šv. Mišių pati ėmėsi iniciatyvos ir pristatė savo draugę Ireną, kuri padeklamavo Algimanto Baltakio eilėraštį ir papasakojo įdomius apmąstymus. Kadangi šiemetinėje Kūčių vakarienėje negalėjo dalyvauti dainininkas ir muzikantas Renatas, todėl labai simbolišką koncertėlį surengė pati A. Lementauskienė, išdalinusi lapelius su dviejų giesmių žodžiais. Jos vadovaujami, visi susirinkusieji kartu giedojo prasmingus kūrinėlius.

Viešnia Nakvynės namų socialinei darbuotojai Aldonai Gagienei padovanojo knygą „Išlaisvinti stiprią moterį“ (autorė Clarissa Pinkola Estes). Tai pasakojimas apie Palaimintosios motinos meilę laukinei sielai.

Bene įdomiausia renginio dalis buvo Kalėdų Senelio pasirodymas. Jis atnešė netradicinių dovanų: maišą obuolių, tačiau po eglute jis sakė padėjęs ir maišelius su saldumynais. Jie buvo išdalinti tiems Nakvynės namų gyventojams, kurie dalyvavo kalėdinio žaisliuko konkurse.

     Po Kalėdų Senelio „fotosesijos“ su Nakvynės namų gyventojais ir personalu visi susėdo prie Kūčių stalo, ant kurio puikavosi išradingai pagaminti Kūčių patiekalai.

Valerija KVEDARAITĖ

Antano Krivicko nuotrauka 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode