Sprogimas

Mažeikiuose vyko tarptautinis verslo renginys

 

Antradienį ir trečiadienį Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centre vyko tarptautinis verslo renginys, skirtas mašinų gamybos ir metalo gaminių pramonės profesionalams. Pristatytos metalo gaminių ir mašinų gamybos pramonės Lietuvoje potencialas ir ateities tendencijos.

Renginyje dalyvavo specialistai ir verslininkai iš užsienio kompanijų, dirbančių su metalo gaminiais, potencialūs metalo gaminių bei montavimo paslaugų užsakovai. Pasak organizatorių, tai puiki proga tiesiogiai užmegzti ryšius ne tik su Lietuvos, bet ir užsienio metalo gaminių ir mašinų gamybos profesionalais ir potencialiais partneriais.

Konferencijos dalyvius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys ir Suomijos ambasadorius H. E. Christer Michellson, plėtros planais dalinosi AB „ORLEN Lietuva“ atstovai, pranešimus apie potencialias eksporto rinkas Lietuvos metalo konstrukcijų ir metalo gaminių gamintojams skaitė ir savo įžvalgomis apie verslo ir eksporto plėtrą Šiaurės Europos šalyse dalinosi Norvegijos ir Suomijos įmonių (Econia Business Services Ltd., Gateway & Partners, Gateway Norway AS) vadovai. Vyko kontaktų mugė.

Užsienio svečiai ir regiono įmonių atstovai lankėsi Mažeikių rajono įmonėse – AB „ORLEN Lietuva“, UAB „Western fabrications“, UAB „ABF LT“.

Organizatoriai mano, kad Mažeikiuose išvystytos metalo apdirbimo kompetencijos, įsikūrę nemažai įmonių, teikiančių paslaugas naftos perdirbimo sektoriui. Čia galima rasti tokių specialistų, kurie investuotojams labai patrauklūs, tad Mažeikiai galėtų vilioti investuotojus metalo apdirbimo ir mechaninės inžinerijos srityse.

Mažeikiai yra 8-tas didžiausias Lietuvos miestas, turintis 52,2 tūkst. gyventojų, iš kurių 34,7 tūkst. yra darbingo amžiaus. Aktyviausiai rajone veikia naftos perdirbimo, maisto, medienos ir baldų bei metalų apdirbimo ir įrenginių pramonės.

Renginį organizavo Mažeikių rajono savivaldybė, Mažeikių verslininkų asociacija ir „Versli Lietuva“. Renginio partneriai – Šiaurės Europos šalių prekybos rūmai Lietuvoje, Lietuvos pramonininkų konfederacija, AB „ORLEN Lietuva“, Mažeikių politechnikos mokykla ir kt.

mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode