Parama dėkojame




Šventinis sujudimas Mažeikiuose – dainų, šokių ir muzikos šventė

 

     Šiandien Mažeikiuose – dainų, šokių ir muzikos šventės „Miestas upės vingyje“ pradžia. Dėl šios šventės pirmadienį Mažeikių rajono savivaldybėje surengta spaudos konferencija, joje pateikta informacija apie pasirengimą šventei, pristatyta renginių programa, naujovės, kitos ypatybės.

Daug dalyvių

     „Bus per 1000 dalyvių: šokėjų, choristų, muzikantų, dainininkų, atvyks mūsų partneriai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Čekijos, Vokietijos, į konferenciją pakviesti švedai. Birželio 8 d. 9 val. Savivaldybėje vyks delegacijų priėmimas, 10 val. Mažeikių rajono viešojoje bibliotekoje – konferencija, 16 val. muziejuje bus įteikta Krašto kultūros premija. Po to – repeticijos. Birželio 9 d. pagerbsime šventėje dalyvavusių meno kolektyvų vadovus. 17 val. – eisena, o 18 val. prasidės pagrindinis koncertas“, – teigė Savivaldybės meras Antanas Tenys, pradėdamas spaudos konferenciją.

Naujovė

     Darbo grupės pirmininkė, mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė pristatė visus darbo grupės narius. Mažeikių kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius akcentavo šventės erdvės, kuri turėtų būti kitokia nei anksčiau, paruošimą, džiaugėsi profesionaliais kolektyvų vadovais bei laimėtu projektu, pasidalijo nuogąstavimais, tačiau sakė tikintis, jog šventė bus fantastiška.

     Mažeikių rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Rupkutė džiaugėsi darbo grupės narių atsakingumu ir tikino, jog reikia įdėti daug darbo norint priimti tokį didelį dalyvių skaičių. Kiti darbo grupės nariai taip pat sakė, jog šventei viskas paruošta, pasirūpinta, kad svečiai ne tik dalyvautų programoje, bet ir susipažintų su miestu bei išsivežtų pačius geriausius įspūdžius.

     Mero patarėjas Virgilijus Radvilas įvardijo šių metų naujovę – konferenciją, kurioje užsienio delegacijos pristatys savo miestus. Antrojoje konferencijos dalyje delegacijų atstovai aptars bendradarbiavimo ne tik kultūros, bet ir turizmo, verslo srityje galimybes.

Miesto gimtadienis

     Pasak muziejaus direktoriaus Vaidoto Balzerio, nors 1868 m. nėra oficialiai patvirtinti Mažeikių gimimo metai, tačiau, remiantis istoriniais šaltiniais, 1868 m. paskelbtas konkursas dėl geležinkelio linijos tiesimo, tad ta data įvardinta kaip miesto gimtadienis: „Ji niekur nėra patvirtinta, tačiau muziejuje rudenį vyks konferencija, kurioje turėsime galimybę išsiaiškinti tikrąją datą ir galbūt Mažeikiai vieną kartą pradės švęsti savo gimtadienį. Muziejuje vyks paroda „Mažeikių gimtadienio šventės“. Pradėta švęsti, kai miestui buvo 70 metų, t. y. 1938 m., paskui minėtas šimtmetis ir 1988 m. per Dūdų šventę paskutinį kartą švęstas 120 metų jubiliejus. Šiemet yra 150 metų, bet niekur to neakcentuojame, tačiau pagal šį skaičiavimą taip turėtų būti. Visų laukiame atvykstant pasižiūrėti nuotraukų, kuriose galbūt rasite pažįstamų veidų, o gal ir save patį.“

Renginys nemokamas

     Meras A. Tenys dėkojo visiems rėmėjams ir patikino, jog šventiniai renginiai nemokami, tad kvietė visus juose dalyvauti.

Agnė MATELĖ

Gajutės Abelkienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode