RETRO

Upės praturtintos margaisiais upėtakiais

 

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Mažeikių rajono agentūros darbuotojai jau antrą savaitę iš eilės dalyvauja įžuvinant rajono upes. Žuvininkystės tarnyba prie Ūkio ministerijos,vadovaudamasi Žuvivaisos valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose taisyklėmis, užaugino ir į Mažeikių rajono upes paleido 10 000 margųjų upėtakių.

Rajono upės kasmet praturtinamos lašišinėmis žuvimis. Šį kartą margaisiais upėtakiais praturtintos Šerkšnės, Viešetės, Virvyčios ir Lūšės upės. Į Šerkšnės upę paleisti 4000, į Virvyčią – 3000, į Lūšės upę – 2000 ir Viešetės upę – 1000 vienetų paaugintų upėtakių jauniklių.

Žuvininkystės tarnyba prie Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos užaugino ir praėjusią savaitę į Šerkšnės upę paleido 4000 šlakių jauniklių.

Pernai Šerkšnės, Viešetės upės pasipildė 8000 šlakių. 2015 metais Žuvininkystės tarnyba prie Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos užaugino ir į Šerkšnės, Viešetės ir Lūšės upes paleido 9000 šlakių jauniklių bei 7000 margųjų upėtakių jauniklių. 2014 metais įViešetės, Lūšės ir Šerkšnės upes taip pat įleista 9 tūkstančiai šlakių jauniklių, 2012 metais į Mažeikių rajono upes buvo išleista net 15 tūkstančių vienetų šlakių jauniklių.

ŠRAAD informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode