Parama dėkojame




Sprogimas

Balėnų bendruomenė surinko 2,6 tonas buitinės elektronikos atliekų

 

Gegužės viduryje startavusio aplinkosaugos projekto „Mes rūšiuojam. Vasara“ pirmojo etapo nugalėtoja Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.">tapo Mažeikių rajono Balėnų kaimo bendruomenė, surinkusi beveik 2,6 tonas elektros ir elektroninės įrangos, buitinės technikos bei nešiojamų baterijų atliekų.

Pirmojo etapo nugalėtoja paaiškėjo projekto „Mes rūšiuojam. Vasara“ organizatoriams apibendrinus rezultatus. Šios Mažeikių rajono bendruomenės nariai aplenkė antrąją vietą užėmusią Kretingos rajono Vydmantų kaimo bendruomenės centrą, per mėnesį surinkusį 2,2 tonas buitinės elektronikos atliekų.

Projektas vyksta trimis etapais. Pirmame etape atliekos buvo surenkamos Klaipėdos, Telšių, Šiaulių ir Tauragės apskrityse. Antrame etape jos bus renkamos Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskrityse, o trečiame etape – Panevėžio, Utenos ir Vilniaus apskrityse.

Nuo projekto „Mes rūšiuojam. Vasara“ pradžios iki šių metų gegužės buvo surinktos ir perdirbtos 142 tonos elektronikos ir baterijų atliekų. Pernai prie šio projekto prisijungė ir visoje Lietuvoje aktyviai dalyvavo 732 bendruomenės.

Gamintojų ir importuotojų asociacija

VŠĮ Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode