Sprogimas

Sudmantuose atidarytas naujas sporto aikštynas

 

Birželio 22 dieną Sendvario seniūnija (Klaipėdos r.) kartu su Sudmantų bendruomene suorganizavo naujai įrengto universalaus sporto aikštyno atidarymą. Labai džiaugiamės, kad į šį atidarymą atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariai Regina Kernagienė ir Raimondas Simonavičius, vicemerės Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, vyriausioji specialistė Rūta Sarulienė, Gargždų sporto centro direktorius Vaidas Liutikas, klebonas Vilius Viktoravičius. Svečiai linkėjo sudmantiškiams ir aplinkiniams gyventojams saugoti šį aikštyną, draugiškai dalintis juo, nes vienu metu galima žaisti tinklinį, krepšinį ir futbolą. Sudmantų bendruomenė ir seniūnaitę Rita Alminaitė dėkojo visiems prisidėjusiems prie šio projekto, kuris akivaizdžiai didina tiek vaikų, tiek suaugusiųjų užimtumą, sporto populiarinimą. 

Sendvario seniūnijos seniūnė trumpai pristatė svečiams ir gyventojams šio aikštyno atsiradimo priešistorę, kad besibaigiant 2015 m. kartu su seniūnaičiais buvo  nutarta, kad aikštyną reikia įrengti Slengiuose, Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro teritorijoje, bet 2016 m. paaiškėjus, jog ten bus statomas darželis, aikštynas nebetilpo ir teko skubiai kviestis seniūnaičius dėl naujos vietos parinkimo. Viešų erdvių Sendvario seniūnija neturi pakankamai, tad bendru sutarimu ir sudmantiškių džiaugsmui nutarta jį įrengti būtent Sudmantų parke, proskynoje. Klaipėdos rajono savivaldybės tarybai patvirtinus finansavimą, profesionalių Statybos ir kelių priežiūros skyriaus ir Gargždų sporto centro vadovo bei darbuotojų dėka buvo padaryti projektiniai pakeitimai, suderintos kitos aikštyno įrengimo sąlygos, paskelbti viešieji pirkimai ir pradėti sporto aikštyno pagrindų įrengimo darbai, kurių vertė 40891,00 EUR su PVM  (ranga + tech. priežiūra). Kiek vėliau įrengtas inventorius, aptverta aikštyno teritorija, išlygintas gruntas aplink aikštelę bei apšvietimas. Tai atsiėjo 34 200 eurų. Visi darbai buvo pabaigti vėlyvą 2016 m. rudenį. Už sklandų sporto aikštyno įrengimą seniūnė dėkojo Klaipėdos rajono tarybai už skirtą finansavimą, Administracijos direktoriui Sigitui Karbauskui už palaikymą ir padrąsinimą iškilus sunkumams, už organizacinį indėlį nuoširdi padėka Gargždų sporto centro direktoriui Vaidui Liutikui, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjui Algirdui Ronkui, vyriausiajai specialistei Rūtai Sarulienei. Kaip ir kiekvienas darbas neapsieina be nepatogumų, trukdžių, nesusipratimų – tai 12 medžių iškirtimas, kurie sukėlė nemažai aistrų tarp vietos gyventojų, bet Sudmantų bendruomenės dėka visi nesklandumai išblėso. Džiugu, kad viskas baigėsi laimingai, darbai užbaigti sėkmingai, aikštynas šiandien naudojamas nuolat, vietos gyventojai jį saugo, tausoja – tai džiugina, o visos nesėkmės lieka praeityje.

Svarbu užtikrinti gyventojų užimtumą, pritaikyti viešąsias erdves taip, kad gyventojai, ypač jaunimas, turėtų kur leisti laiką, skatinti sveiką gyvenimo būdą, populiarinti sportą.

Vietos gyventojai dėkojo Sendvario seniūnijos seniūnei už aktyvumą, iniciatyvas, idėjas, kurios virsta realiais darbais.

Po trumpų svečių palinkėjimų iškilmingai perkirpta aikštyno atidarymo simbolinė juosta,  atidarymą vainikavo  klebono Viliaus Viktoravičiaus sporto aikštyno pašventinimas ir trumpas šventės aptarimas prie arbatos puodelio.

Sendvario seniūnijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode