Parama dėkojame




Sprogimas

Duris atvėrė atnaujintas dvaras

 

Penktadienį Mažeikiuose lankęsi Kultūros departamento atsovai lankėsi Pavirvytės dvare, kur vyko šio dvaro atidarymo bei pristatymo po restauravimo renginys.

Plazdens Vyčio vėliava

Svečius priėmęs dvaro šeimininkas Antanas Naujokas pakvietė visus į vidų. Viekšnių Jono Krikštytojo bažnyčios klebonas kun. Kęstutis Zybartas pašventino patalpas.

Svečiams susėdus Pavirvytės dvaro salėje, prasidėjo oficialioji renginio dalis. A. Naujokas dėkojo visiems palaikiusiems šią idėją bei prisidėjusiems prie šio dvaro atgimimo, už suteiktą ir materialinę, ir moralinę pagalbą, už nuoširdžius patarimus ir gerą žodį.

„Šiandien – ypatinga diena visai Lietuvai. Džiugu matyti naujai atgimusį kompleksiškai restauruotą dvarą. Tai bus dar vienas lankytinas objektas jūsų krašte. Smagu, kad iniciatyvos ėmęsis Antanas sugebėjo įgyvendinti ją, juk svarbu ne tik išsaugoti mūsų kultūros paveldą, bet kad  jis turėtų ir didžiulį tikslą – ugdyti mūsų visuomenę, o be to tai – pamatas ateičiai“, – sakė  Kultūros paveldo departamento prie Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė. Pasak jos, greitu laiku dvaro šeimininką pasieks ir Kultūros departamento dovanojama Vyčio vėliava, kuri, kaip pažadėjo dvaro šeimininkas, nuolat plazdens ant dvaro stogo, iš tolo pasitikdama atvykstančiuosius.

Padovanojo projektorių

Naujai atgimusiu Pavirvytės dvaru džiaugėsi ir Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys: „Tik didelio noro, užsispyrimo dėka šis projektas buvo įgyvendintas, už tai dėkoju Antanui Naujokui, kuris sugebėjo pritraukti investicijų, rasti puikius rangovus, kurie prikėlė šį dvarą naujam gyvenimui. Padaryta išties daug. Linkiu, kad čia niekad netrūktų lankytojų“. Kartu su Savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus specialiste Rūta Končiūte-Mačiuliene, jis įteikė dvaro šeimininkui projektorių, linkėdamas dvare vyksiančių gražių renginių.

Svečiams dovanotas įspūdingas, profesionalus Kauno valstybinio muzikinio teatro solistės Kristinos Siurbytės ir Kauno valstybinio choro koncertmeisterės Beatos Vingraitės koncertas.

Alina JONIKĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode