Parama dėkojame




Jubiliejinė sporto šventė – muzikos garsų fone

 

Liepos 8-ąją Sedos sporto komplekse įvyko jubiliejinė – jau 20-oji sporto šventė „Sedula – 2017“.  Dalyvavo daug svečių, skambėjo įvairi muzika, kunkuliavo sportinės aistros.

 

 

 

Pasisakymai ir linkėjimai

Šventės atidarymas prasidėjo griausmingu Sedos pučiamųjų orkestro  „Griaustinis“ atliekamu kūriniu. Vedantysis Gediminas Jokubauskas į sceną pakvietė būrelį kalbėtojų ir sveikintojų.

Savivaldybės mero patarėjo Giedriaus Petrulevičiaus teigimu, yra gerai žinomas pasakymas „Visur gerai, kur mūsų nėra“, bet šiandieną jis norįs šį pasakymą perfrazuoti: „Ten, kur esame mes, visada būna šventė“. Mero patarėjas savivaldybės vardu įteikė Ričardui Zozai atminimo dovanėlę bei palinkėjo puikios šventės.

Sedos seniūnė Audronė Dipševičienė visus pasveikino su prasidėjusia gražia diena ir palinkėjo gražios šventės nuo ryto iki vakaro. Sedos bendruomenės pirmininkė Vita Domarkienė džiaugėsi gražia švente ir palinkėjo sportininkams gerų rezultatų, o visiems kitiems – geros šventės.

Sedos kredito unijos vadovės Rimos Danilevičienės teigimu, šiandien nugalėtojas yra vienas – tai Ričardas, nes jis jau 20 metų organizuoja tokias šventes, todėl R. Danilevičienė užkabino R. Zozai didžiulį medalį. Buvęs Sedos futbolo komandos treneris Jurijus Stupakovas prisiminė, kad didžiojo Sedos futbolo pradžia buvo 1984-ieji, kai dar Ričardo tėvelis Julijonas Zoza suorganizavo futbolo varžybas. „Jo pradėtą darbą dabar tęsia Ričardas, todėl noriu padėkoti už gražiai organizuotas šventes Sedos seniūnijai ir jos atstovams“, – kalbėjo buvęs treneris. Pats R. Zoza padėkojo visiems, kas kiekvienais metais atvyksta į varžybas. „Neįtikėtina, kad prabėgo jau 20 metų. Jeigu bus sveikatos, tokias šventes organizuosime ir toliau. O šiandien visiems sportininkams linkiu geros sportinės kovos ir tegul nugali stipriausieji“, –  sakė R. Zoza.

Dalyviai  ir apdovanojimai

Jubiliejinėse varžybose Sedos taurei laimėti dalyvavo šešio futbolo ir trys krepšinio komandos.

Vėlyvą popietę po Sedos kultūros centro grupės „Antena“ ir šokių kolektyvo „Mitrulis“ moterų grupės pasirodymo apdovanoti futbolo veteranai. Draugiškame susitikime  Sedos „Sedula“ ir Žagarės „Žvalgaitis“ nugalėtojų nebuvo. Nors rezultatu 2:0 laimėjo sediškiai, bet R.Zozos teigimu, šįkart nugalėjo draugystė, todėl apdovanoti buvo abiejų komandų žaidėjai.

 Krepšinio turnyre 3×3 garbingą trečią vietą užėmė Sedos komanda, antri liko „Sedula“, o pirmosios vietos laurus pelnė Skuodo komanda „Kuršasta“.

Futbolo varžybų nugalėtojų apdovanojimai prasidėjo nuo geriausių   žaidėjų. Geriausiu turnyro gynėju tapo Bronius Norkus iš „Sedulos“ komandos, geriausiu saugu – Mantas Kurapatkinas iš „Balsių“,  geriausiu  puolėju – Robertas Kasparas iš „Skuodo“ komandos, geriausiu vartininku – Robertas Šmaižys, kuris taip pat  iš „Skuodo“ komandos, ir absoliučiai geriausiu turnyro žaidėju – Evaldas Adomavičius iš „Sedulos“.

Tarp komandų trečiąją vietą po rimtos kovos laimėjo „Balsiai“, antrąja vieta po serijos baudinių finale turėjo tenkintis „Sedula“ ir pirmoji vieta atiteko „Skuodo“ komandai.

Sedos seniūnė ir jos pavaduotoja Nijolė Jovaišienė padovanojo R. Zozai stiprybės medį. Pasak A. Dipševičienės, šis medelis, nors ir nedidelis ir auga vazone, bet turi daug energijos, todėl seniūnė palinkėjo R. Zozai su tokia pat energija ir toliau organizuoti sporto šventes. Už nuopelnus Sedos futbolui ilgametis šių rungtynių organizatorius, žaidėjas, treneris ir veteranų komandos kapitonas buvo apdovanotas atminimo medaliu. R. Zoza nuo Sedos sporto klubo atminimo medalius įteikė seniūnei ir jos pavaduotojai, kredito unijos vadovei, buvusiam treneriui ir šventės vedėjui.          

Po apdovanojimų dainavo Auksodės vokalinis moterų ansamblis,  pasirodė atlikėjai Sima ir Marius (Plungė), visus žavėjo grupė „Dinamika“. Muzikinį jubiliejinės sporto šventės foną užbaigė diskoteka.

Renginį organizavo sporto klubas „Sedula“, Sedos kultūros centras, Sedos bendruomenė bei Sedos seniūnija.

Valerija KVEDARAITĖ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Nuotraukos iš R. Zozos asmeninio archyvo

                                                                                                          

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode