Sprogimas

Mažeikių rajone darbą pradeda mobilieji laiškininkai

 

Nuo liepos 25 dienos dalyje Mažeikių rajono kaimiškų vietovių pradeda dirbti mobilieji laiškininkai. Žmonėms atsiranda kur kas didesnių ir labiau prieinamų galimybių naudotis pašto paslaugomis.

„Mažeikių rajone pradeda dirbti mobilieji kaimo laiškininkai. Laiškininkai, kaip įprastai, kasdien į namus atvyks pristatyti laiškų ir siuntų, spaudos, pensijų ir socialinių išmokų, o prireikus pašto paslaugų laiškininką bus galima telefonu išsikviesti ir į namus. Moderniomis darbo priemonės aprūpintas laiškininkas visas pašto paslaugas galės suteikti gyventojo namuose.

Įdiegus šį naują paslaugų teikimo modelį kaimo žmonės galės patys pasirinkti sau patogiausią naudojimosi pašto paslaugomis būdą. Nuo šiol atokiau gyvenantys, vyresnio amžiaus ar judėjimo negalią turintys žmonės turės vienodas ir visiems prieinamas galimybes pasinaudoti pašto paslaugomis“, – teigė Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

Gyventojai, norintys išsiųsti laišką arba siuntą, mobilųjį laiškininką į namus išsikviesti gali paskambinę bendruoju Lietuvos pašto informacijos numeriu 8 700 55 400 arba parašę elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Mobilusis laiškininkas gali būti išsikviestas ir pakartotinai pristatyti neįteiktą registruotąjį laišką ar siuntą, kurių dabar reikia vykti atsiimti į paštą.

Taip pat pašto ir finansinės paslaugos ir toliau bus teikiamos stacionariai – paslaugų teikimo vietose. Gyventojai mokėti mokesčius ar apsipirkti paštuose galės antradieniais–šeštadieniais mobiliosiose pašto paslaugų teikimo vietose, paprastai veiksiančiose prie seniūnijų.

Informacijos apie konkretų laiką, kada numatytoje vietoje bus teikiamos pašto paslaugos, gyventojai gali rasti seniūnijose ir ant geltonųjų laiškų dėžučių, esančių arčiausiai seniūnijų. Taip pat – paskambinę informacijos telefonu arba internetiniame Lietuvos pašto tinklalapyje.

Išsikviesti mobiliuosius laiškininkus Mažeikių rajone į namus gali buvusių Šerkšnėnų, Laižuvos, Židikų, Ruzgų, Pikelių ir Mažeikių 1-ojo kilnojamojo paštų aptarnauti gyventojai. Mažeikių, Mažeikių 3-asis, Juodeikių, Sedos, Tirkšlių ir Viekšnių paštai gyventojus aptarnaus įprastai.

Mobiliojo laiškininko veiklos modelis, pasak Lietuvos pašto vadovės L. Minderienės, padidins pašto paslaugų prieinamumą atokiau kaime gyvenantiems žmonėms, be to, gerinamos kaimo laiškininkų darbo sąlygos, didinamas atlyginimas ir socialinės garantijos.

 

Lietuvos pašto informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode