Sprogimas

Stovyklose atostogaus daugiau vaikų

 

Artėjant vasaros atostogų sezonui, jau iš anksto pradedama apie jas galvoti ir planuoti, kaip geriau ir turiningiau jas praleisti. Vasara trumpa, todėl šiuo metų laiku norisi išnaudoti įvairiausias galimybes pasimėgauti gamtos malonumais, pailsėti, pakeliauti. Suaugusieji planuoja ne tik savo, bet ir savo vaikų atostogas, tačiau ne kiekviena šeima gali sau leisti skirti dalį lėšų vaikų poilsiui stovyklose ar panašiose vietose.

Kainuoja brangiai

Pasidomėjus Mažeikių rajone veikiančių vaikų poilsio stovyklų paslaugų kainomis, paaiškėjo, jog jos nėra pigios: viena pamaina, kuri trunka 8 ar 10 poilsio dienų, „Virvytės“ stovykloje kainuoja nuo 125 iki 160 eurų, Balsių stovykloje – nuo 135 iki 195 eurų. Tiek mokėti išgali ne kiekvienas, todėl turiningam vaikų iš sunkiau besiverčiančių, socialinės rizikos šeimų vasaros poilsiui užtikrinti reikalingos ne tik atsakingų žmonių, verslininkų pastangos, bet ir visų savivaldybių pagalba.

Dovanoja kelialapius

Pasak Mažeikių rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistų, iš Mažeikių rajono savivaldybės biudžeto visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 2016–2019 m. numatyta nupirkti kelialapius į stacionarią vasaros poilsio stovyklą Mažeikių rajono socialinės rizikos šeimų vaikams.

Pagal programą, kurią pavesta įgyvendinti Vaiko teisių apsaugos skyriui, kasmet mokinių vasaros atostogų metu ne mažiau kaip 10 dienų poilsis stacionariose vaikų sveikos gyvensenos vasaros poilsio stovyklose turi būti užtikrintas ne mažiau kaip 75 vaikams iš socialinės rizikos šeimų. Šią vasarą nuo birželio 20 d. iki rugpjūčio 18 d. Šventojoje įsikūrusioje vaikų vasaros stovykloje bus apgyvendinta 118 vaikų. Praėjusiais metais šia dovana džiaugėsi 115 rajono vaikų.

Kviečia prisidėti

Mažeikių rajono savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus specialistai atkreipė dėmesį, jog kiekvienas iš mūsų galime padėti likimo nuskriaustiems vaikams pasidžiaugti vaikystės atostogomis.

Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamos iniciatyvos „Padovanok vaikui vasarą“ organizatoriai taip pat kviečia paremti vaikų išvykas į vasaros stovyklas, aplankyti artimiausią vaikų dienos centrą ir dovanoti savo laiką bei žinias arba pakviesti savaitgalio viešnagei globos namų auklėtinius (www.aukok.lt).

Gajutė ABELKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode