Parama dėkojame




Poezijos vakare – galimybė „paragauti“ eilėraštį

 

Rugpjūčio 2-osios vakarą mažeikiškiai galėjo pajusti lengvą kultūros ir poezijos vėją. Vis didesnį pagreitį įgaunančioje ir jau trečiąjį renginį surengusioje „Menų stotyje“ vyko kūrėjo Virginijaus Sungailos kūrybos vakaras.

Skaitė eiles

Renginio metu skambėjo tiek paties V. Sungailos, tiek jo mėgstamų poetų eilės. Svečias skaitė kūrinius iš savo prieš dvidešimt metų išleistos eilėraščių knygos „Rudenio kosulys“, taip pat iš praėjusiais metais pasirodžiusio rinkinio „Paslapties piligrimas“. Susirinkusieji išgirdo eiles, iš kurių įkvėpimo semiasi ir V. Sungaila. Kūrėjas kalbėjo apie vieno ekscentriškiausių XX amžiaus muzikos veikėjų, grupės „The Doors“ vokalisto Jim Morrison kūrybą, taip pat skaitė XIX amžiaus rusų poeto Sergejaus Jesenino bei kitų poetų eilėraščius.

Eilėraštis – puode

Įdomiausia renginio dalis dar tik laukė klausytojų. Ne veltui įvairovės į savo pasirodymus mėgstantis įnešti V. Sungaila ragino į susitikimą atsinešti stalo įrankius, mat vieną iš eilėraščių poetas pasiūlė... suvalgyti. Jauki „Menų stoties“ erdvė netikėtai tapo virtuve, o čili mišrainės receptas –  eilėraščiu, kuris autoriaus  buvo išvirtas ir išdalintas visiems norintiems.

Padovanojo paveikslų

V. Sungaila džiaugėsi ir dėkojo už suteiktą šansą praleisti jaukų vakarą su kūrybos gerbėjais bei „Menų stočiai“ padovanojo  savo paveikslų. Šiuos kūrinius norintys gali pamatyti užsukę į „Menų stotį“, o jei atsiras pageidaujančių įsigyti, tai bus galima padaryti su autoriaus leidimu ir taip pat gauti jo autografą.

Kristina PETRAUSKAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode