Parama dėkojame




Idėja – sudominti turistus Raseinių Švč. Trejybės cerkvės bokštu

 

VšĮ „Atrask Raseinius“ direktorius Arnas Zmitra ieško įvairių galimybių nustebinti Raseinių rajono turistus, todėl Raseinių rajono savivaldybės vadovams pateikė pasiūlymą, bendradarbiaujant su Raseinių stačiatikių bendruomene, pritaikyti Raseinių Švč. Trejybės cerkvės bokštą lankymui. Raseinių cerkvė stovi vienoje iš aukščiausių miesto vietų, todėl nuo jos atsiveria puiki panorama į visas puses.

Rugpjūčio 11 d. rajono Savivaldybės meras Algirdas Gricius su specialistais lankėsi Raseinių Švč. Trejybės cerkvėje ir aptarė pagrindinius darbus, kurie turi būti padaryti, kad cerkvėje būtų galimybė lankytis turistams. Pirmiausia bus kreipiamasi į Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Kauno skyrių dėl projekto suderinimo. Gavus visus reikalingus suderinimus bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis su Raseinių stačiatikių bendruomene dėl cerkvės pritaikymo lankymui.

Bendradarbiaujant su Raseinių stačiatikių bendruomene siekiama pritaikyti bokštą saugiam lankymui (pakeisti seną medieną, atverti langus), įrengti nedidelę ekspoziciją bokšto viršutinėje aikštelėje.

Raseinių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode