Parama dėkojame




Sprogimas

Projektas, vasarą kvietęs vaikus į biblioteką

 

Rugpjūčio 29 d. vyko baigiamasis Mažeikių viešosios bibliotekos Ukrinų filialo vykdomo projekto „Vasara – skaitymų ir kūrybinių nuotykių metas“ dalyvių susitikimas. Vaikai fotografavosi, vyko asmenukių „Aš, vasara ir knyga“, gražiausios lauko gėlių puokštės konkursų ir edukacinio žaidimo „Išmanioji kelionė po Ukrinų, Bukončių kaimus“ prizininkų apdovanojimai.

Projekto įgyvendinimo laikotarpiu vyko garsinio skaitymo renginiai, knygų aptarimai, asmenukių konkursas, filmų peržiūros, edukaciniai žaidimai, kūrybiniai užsiėmimai, kuriuose dalyvavo 27 kaime gyvenantys ir pas senelius atostogaujantys vaikai. Projektą iš dalies finansavo Mažeikių rajono savivaldybė.

Kūrybiniai užsiėmimai bibliotekoje vyko perskaitytos knygos tema. Knygos „Tūkstantis ir viena naktis“ tema – tatuiruotės tapymas ant kūno chna dažais, kuris sulaukė gausiausio būrio norinčių pasipuošti laikinąja tatuiruote, labiausiai patikusios knygos personažo perkėlimas ant marškinėlių – jų dekoravimas tekstilės dažais, o šventinių papuošimų gamyba iš vienkartinių servetėlių susidomėjo ir suaugusieji. Užsiėmimus vedė mokytoja Inga Šilinskaitė.

Ukriniškiai vasarotojai, kaip ir viso pasaulio vaikai, mėgsta varžytis, todėl įvyko trys konkursai. Gražiausios lauko gėlių puokštės konkurse varžėsi 5 komandos, o nugalėtojais išrinkti tie, kurių puokštė socialiniame tinkle „Facebook“ surinko daugiausia paspaudimų „Patinka“. Nugalėjo puokštė „Atgaiva“. Edukaciniame žaidime „Išmanioji kelionė po Ukrinų, Bukončių kaimus“ varžėsi trys komandos: „Bingo“, „Išbadėję ir išalkę“, „Koma“. Dalyviai turėjo parsisiųsti į išmaniuosius telefonus Qrafter kodų programėlę, nukeliauti į žemėlapyje nurodytą skaičiumi pažymėtą vietą, nuskaityti Qrafter kodą, kuriame užkoduota tos vietos istorija, įsiminti ir nusifotografuoti su visa komanda. Po įtemptos kovos, kuri truko 2 val., nugalėjo komanda „Koma“. Pavadinimus savo komandoms dalyviai sugalvojo grįžę ir įveikę užduotis, todėl juose atsispindėjo komandų būsena. Visą vasarą vyko asmenukių konkursas „Aš, vasara ir knyga“. Jo nugalėtoja tapo Kornelija Murinaitė, kuriai įteiktas ir pagrindinis projekto prizas – 20 eurų čekis kanceliarinėms prekėms įsigyti. Kitiems konkursų nugalėtojams įteiktos smulkesnės dovanėlės.

Valda MURAVJOVIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Emilijos Muravjovaitės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode