Parama dėkojame




Seimo narys K. Bartkevičius – tarp geriausiai savo veiklą viešinančių parlamentarų

 

Seimo narys Kęstutis Bartkevičius yra vienas iš geriausiai savo veiklą viešinančių mūsų šalies parlamentarų. Tai nurodoma Viešosios įstaigos „Transparency International“ Lietuvos skyrius (TILS) paskelbtoje 2017 m. LR Seimo pavasario sesijos apžvalgoje, kurios pagrindinis tikslas – sužinoti, kaip LR Seimo nariai skelbia savo darbotvarkes ir praneša apie susitikimus su įvairių interesų grupių atstovais.

Apžvalgoje nurodoma, kad daugiau kaip pusė parlamento narių neviešina savo darbotvarkių. Darbotvarkes viešina 41 proc. visų parlamentarų, o bent vieną susitikimą su interesų grupe per tyrimo laikotarpį paviešino vienas iš trijų Seimo narių. Parlamento nariai, viešinantys darbotvarkes, linkę viešinti susitikimus su kitais politikais ir valstybės tarnautojais, kurie šio tyrimo metu įvardinti kaip vidiniai ir nepriskiriami susitikimų su interesų grupėmis.

TILS Seimo nariams siūlo viešinti visus sutikimus su interesų grupėmis (asociacijos, konfederacijos, nevyriausybinės organizacijos, paramos ir labdaros fondai ir kt.); su registruotais lobistais; susitikimus, kurių metu politikas gauna rašytinių pasiūlymų, susijusių su norminių teisės aktų priėmimu, pakeitimu ar panaikinimu; susitikimus viešinti savo darbotvarkėse lrs.lt puslapyje arba pateikiant nuorodas į asmenines svetaines; darbotvarkėse nurodyti, su kokios organizacijos atstovais, kur ir kada susitinka, bei aiškiai įvardinti, kokie klausimai aptariami susitikimo metu.

Asmeninė K. Bartkevičiaus informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode