Parama dėkojame




Sprogimas

Nustatytos Jurbarko rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių teritorijų ribos

 

2017 m. rugpjūčio 23 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybė priėmė nutarimą „Dėl Jurbarko rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių pavadinimų pakeitimo, gyvenamųjų vietovių nustatymo, panaikinimo, teritorijų ribų nustatymo ir pakeitimo“, kuriuo nustatė Jurbarko rajono savivaldybės gyvenamąsias vietoves ir jų teritorijų ribas, suteikė bei pakeitė kai kurių gyvenamųjų vietovių pavadinimus, o kai kurias iš jų panaikino. Taip pat buvo pakeistos Smalininkų miesto teritorijos ribos.

„Iš 374 Jurbarko rajono savivaldybėje esančių gyvenamųjų vietovių, tik dviejų miestų – Jurbarko ir Smalininkų teritorijų ribos buvo patvirtintos nustatyta tvarka. Likusių gyvenamųjų vietovių teritorijų ribos buvo nepatvirtintos (sąlyginės), todėl netikslios, suformuotos ne pagal kadastrinių matavimų duomenis, nesutampančios su žemės sklypų ribomis, keliais, gatvėmis, geležinkeliais, vandens telkiniais ir kitais objektais“, – sakė Infrastruktūros ir turto skyriaus vedėjo pavaduotoja-vyriausioji architektė Gražina Gadliauskienė ir atkreipė dėmesį, kad daugelyje atvejų žemės sklypai įregistruoti ne toje gyvenamojoje vietovėje, kurioje jie fiziškai yra, taip pat neretais atvejais gyvenamųjų vietovių teritorijų ribos dalina žemės sklypus, pastatus ir sukelia problemų rajono gyventojams deklaruojant pasėlius, gyvenamąją vietą, vertinant nekilnojamąjį turtą ir disponuojant juo, planuojant teritorijas ar vystant infrastruktūrą.

Vyriausios architektės teigimu, 2008 metais projektą susijusį su gyvenamųjų vietovių ir jų teritorijų ribų nustatymu, pradėjo rengti Tauragės apskrities administracija, tačiau po visoje Lietuvoje įvykdytos apskričių reformos jis taip ir liko neužbaigtas. 2012 metais šio projekto rengimą perėmė Jurbarko rajono savivaldybė, pasinaudojusi Europos Sąjungos lėšomis.

„Projektą rengėme bendradarbiaudami su Jurbarko rajono seniūnijomis, jų bendruomenių nariais. Vykdėme gyventojų apklausą, organizavome susitikimus – viešus projekto aptarimus, kurių metu gyventojai turėjo galimybę išsakyti savo pastebėjimus, teikti įvairius siūlymus. Jurbarko rajono savivaldybės taryba, įvertinusi vietos gyventojų nuomonę, pareikštą šių susitikimų metu, pateikė siūlymus Lietuvos Respublikos Vyriausybei“, – sakė Gražina Gadliauskienė ir pabrėžė, kad projektas be pastabų buvo suderintas su Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, valstybės įmone Registrų centru bei Valstybine lietuvių kalbos komisija.

Šiuo Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Jurbarko rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių teritorijų ribos pakeistos taip, kad atitiktų įregistruotų ir kadastro žemėlapyje pažymėtų žemės sklypų ribas.

Jurbarko rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode