Parama dėkojame




Keturių teatrų vakaras Šalčininkuose

 

Rugsėjo 16 d. vakare Šalčininkų rajono savivaldybė ir Kultūros centras dovanojo gyventojams ir svečiams teatrų vakarą: vaikai, jaunimas ir suaugę – visi galėjo pasirinkti pasirodymą pagal savo pomėgius, tačiau po kiekvieno spektaklio niekas neskubėjo skirstytis.

Tetriniai susitikimai prasidėjo nuo pramogų mažiesiems. Animacinių filmukų personažai, didžiuliai muilo burbulai, ilgoji šokdynė, figūrėlės iš balionų, varžybos, gera nuotaika, išdažyti veidukai, šypsenos – mažųjų džiaugsmui nebuvo ribų. Šalčininkiečiai ir miesto svečiai atėjo į parką šeimomis – vaikai, tėvai, seneliai. Miesto parkas šįvakar virto viena didžiule scena. Pirmiausia žiūrovai susirinko prie scenos, kur mažųjų laukė teatro „Lėlė“ spektaklis „Trys paršiukai“ „Pasakose taip nebūna“ – šaukė vilkas, tačiau greiti ir sumanūs paršiukai sugebėjo sukurti puikią pasakos nuotaiką.

Vėliau žiūrovai persikėlė į nuotaikingą ir spalvotą šokio karnavalą, kurį pristatė Kijevo gatvės teatras „Highlights“. Gyvas, spalvingas ir interaktyvus gatvės spektaklis įtraukė žiūrovus į kupiną humoro ir karnavalo atmosferą. Šis spektaklis nepaliko abejingų flamenko, roko, pop ir liaudies muzikos šokių mėgėjų. Dar didesnį įspūdį kėlė tai, jos aktoriai visus savo numerius atliko ant kojūkų.

Trečioji vakaro dovana – Vienos minos teatras (Lenkija) ir jų pristatytas ugnies spektaklis “Vivi”. Mažoji mergaitė Vivi, patekusi į stebuklingą ugnies pasaulį, lydina draugo šešėlio. Šiuolaikiškas, energingas, paslaptingas ugnies spektaklis miesto parke atrodė įspūdingai.

Vakaro kulminacija – Lvovo akademinio teatro „Voskresinnia“ spektaklis „Vyšnių sodas“, persikėlęs į mūsų parką. Aktoriai suvienijo praeities temą, meilės praradimą, prisirišimą ir ilgesį. Emocionalus ir kartu santūrus, klasikinis ir kartu novatoriškas, lengvas, bet ir gilus spektaklis pasiekė Šalčininkų žiūrovų širdis.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode