Parama dėkojame




Parodoje – nedideli lengvi angelai

 

Rugsėjo 14 dieną, ketvirtadienį, Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje atidaryta Mažeikių krašto kultūros premijos laureato, dailės mokytojo metodininko, menininko Aleksandro Novak darbų paroda „Angelai ir žmonės“.

Besparniai angelai

Kalbėdamas apie parodą, Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas teigė, jog vienas kitam visi esame angelai: „Šią parodą planavome jau nuo pavasario, tuomet, kaip ir visiems, pritrūko laiko. Ačiū Dievui, kad puoselėjome šią idėją ir rudeniop nusprendėme atidaryti parodą.

Viename pasakojime girdėjau, kaip mergaitė bėgo pas kaimynus jų paguosti, parėjus namo, mama jos paklausė, kaip ši paguodė netekusius dukrelės kaimynus. Dukrelė atsakė: „Aš juo apglėbiau.“ Iš tiesų, mes visi žmonės esame besparniai angelai. Kad galėtume pakilti ir kitus pakelti, mums reikia apsikabinti. Mums nereikia įsivaizduoti, kad kažkur aplink skraido angelai, nes mes patys vieni kitiems esame angelai.“

Leidžiu pasireikšti fantazijai

 „Kiekvienas, atėjęs į parodą susidaro savo nuomonę apie ją, įvaizdį, ypač, kai aš savo darbams nesuteikiu pavadinimų, leidžiu pasireikšti kiekvieno kūrybiškumui, fantazijai“, – kalbėjo darbų autorius A. Novak.

Darbai – kitokie

Mažeikių rajono savivaldybės vicemerė Sigutė Bernotienė, sveikindama autorių,  džiaugėsi vienetine technika, kuri yra būtent Mažeikių rajone: „Ši angelų paroda rodo autoriaus savotišką brandą. Visas gyvenimas trapus, ateina laikas, kai subręstame, pagalvojame apie dangų, angelus. Šitas mūsų visų pažįstamas žmogus – savotiškas angelas. Kodėl? Labai puikių žmonių ratas jį supa, jo darbai visai kitokie negu panašaus profilio menininkų. Visa naudojama technika, ko gero, yra vienetinė – mūsų rajone. Atėjus apžiūrėti parodos, stebiesi lengvumu, gerumu, prikrauni galvą naujų idėjų. Norėtųsi, kad niekada idėjų mūza iš jūsų neprapultų.“

Technika

 Pasak A. Novak, angelai padaryti iš šiuolaikiškos medžiagos – plastiko, su kuriuo susiduriame kasdien įvairiose srityse. Lengva, konstruktyvi medžiaga labai tinka angelo figūrai. „Daug kas žino, kad mėgstu nedidelio formato darbus, todėl ir čia sukūriau mažo formato skulptūrėles“, – kalbėjo A. Novak.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode