Sprogimas

Pasienio festivalis – dviejų tautų šventė

 

Sekmadienį trečią kartą Ežerėje vykęs Pasienio festivalis sudomino ne tik šeimininkus latvius, bet ir netoliese gyvenančius Mažeikių rajono gyventojus. Renginys prasidėjo Lietuvos–Latvijos bėgimu. Veikė tradicinė prekybininkų mugė, koncertavo abiejų šalių meno kolektyvai, vyko loterija.

Startavo bėgikai

 

     Ryte nuo netoli Buknaičių esančio tilto per Vaidmino upelį startavo per 80 abiejų šalių sportininkų, tarp kurių – 30 mažeikiškių. Įveikę 4,5 km trasą, bėgikai finišavo šventės vietoje. Pirmasis trasą įveikė bėgikas iš Latvijos Juris Zilvers, antrasis finišavo mažeikiškis Mantas Kukulskis.

     Bėgikai buvo suskirstyti į penkias amžiaus grupes. Mažeikiškiai startavo trijose amžiaus grupėse ir, susumavus rezultatus, paaiškėjo, jog jie pelnė ne vieną prizinę vietą. Amžiaus grupėje nuo 51 m. ir vyresni tarp moterų greičiausia buvo mažeikiškė Aldona Andriuškienė, o tarp vyrų nugalėjo latvis Normunds Aprikis, antrąją vietą užėmė Gintaras Paulauskas, trečiąją – Vidas Stankus, abu iš Mažeikių. 36–50 m. amžiaus grupėje triumfavo mažeikiškiai, užėmę visas prizines vietas: Milda Zubavičienė, Ernesta Saračickienė ir Audronė Šimkuvienė bei Darius Jonaitis, Albinas Statkus ir Evaldas Šalkauskas. 19–35 m. amžiaus grupėje M. Kukulskis užėmė 2-ąją vietą, kitas prizines vietas laimėjo šventės šeimininkai.

Surengė koncertą

     Šventinį koncertą pradėjo Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos Sedos skyriaus pučiamųjų instrumentų orkestras „Griaustinis“ su Moksleivių namų šokių studijos „Saulė“ šokėjomis. Po jų pasirodymo susirinkusiuosius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės vicemerė Sigutė Bernotienė, Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Rupkutė ir šeimininkų atstovas. Jie džiaugėsi gražia kaimynų draugyste, linkėjo smagios šventės.

     Susirinkusiesiems koncertavo Mažeikių Kalnėnų pagrindinės mokyklos jaunieji dainininkai, padainavę žinomą dainą keliomis kalbomis, ir šokių kolektyvas „Fantazija“ bei Latvijos meno kolektyvai.

Loterija be pralaimėjimų

     Prekybininkų mugėje netrūko ir latviškų, ir lietuviškų prekių bei dirbinių, o įsigijusieji loterijos be pralaimėjimų bilietus vienas po kito ėjo pasiimti išloštų prizų, tarp kurių buvo ir skanėstų, ir natūralių gėrimų, ir keramikos, medžio dirbinių, sodinukų, o pagrindinis prizas – kelionė iš Rygos į Helsinkį. Taip pat šventės dalyvių laukė įvairios atrakcijos, žaidimai, kitos pramogos.

Gajutė ABELKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode