Sprogimas

Privalomasis sveikatos draudimas ir sveika gyvensena turi rūpėti kiekvienam

Š. m. rugsėjį Vilniuje pradėjo kursuoti autobusas su informacija apie privalomąjį sveikatos draudimą ir troleibusas su informacija, skatinančia gyventi sveikai. Tokiu būdu siekiama atkreipti  šalies gyventojų dėmesį į privalomojo sveikatos draudimo suteikiamas garantijas ir būtinybę patiems branginti savo sveikatą.

Vilniečiai ir miesto svečiai informuojami, kad privalomasis sveikatos draudimas žmonėms užtikrina sveikatos priežiūros paslaugų teikimą bei išlaidų už suteiktas paslaugas, vaistus ir medicinos pagalbos priemones kompensavimą, įvykus draudžiamajam įvykiui. Šios išlaidos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto.

„Apsidraudęs asmuo įgyja didesnį pranašumą prieš neapsidraudusįjį, nes gauna ne tik būtinąją medicinos pagalbą, bet ir šeimos gydytojo, odontologo, kitų specialistų, ligoninių, medicininės reabilitacijos bei prevencinių priemonių paslaugas. Neapsidraudę privalomuoju sveikatos draudimu žmonės už medicinos paslaugas, išskyrus būtinąją pagalbą, turi mokėti patys“, – pabrėžia Vilniaus teritorinės ligonių kasos Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Lina Vitkauskienė.

Vilniaus teritorinė ligonių kasa (Vilniaus TLK) taip pat primena, kad apdraustu privalomuoju sveikatos draudimu laikomas asmuo, už kurį mokamos arba kuris moka įstatymu nustatyto dydžio privalomojo sveikatos draudimo įmokas. Savo draustumą galima pasitikrinti Vilniaus TLK interneto svetainėje (www.vilniaustlk.lt) ar Valstybinės ligonių kasos svetainės (www.vlk.lt) skiltyje „Ar esate draustas“ arba kreipiantis į teritorinę ligonių kasą. Neapdrausti privalomuoju sveikatos draudimu gyventojai turėtų juo pasirūpinti.

Nuo rugsėjo kartu su autobusu, primenančiu apie privalomojo sveikatos draudimo garantijas, Vilniuje kursuoja ir iliustratyvus troleibusas, kuris atkreipia gyventojų dėmesį į tai, kad patys taip pat turime aktyviai rūpintis savo sveikata – sveikai maitintis, kuo daugiau judėti, sportuoti.

Kilus klausimų, į teritorinę ligonių kasą skambinkite šiais numeriais: 8 700  88 888, (8 5)  212 0000, rašykite el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba daugiau informacijos ieškokite interneto svetainėje www.vilniaustlk.lt

Vilniaus teritorinės ligonių kasos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode