Parama dėkojame




Sprogimas

Šventėje apdovanojimai geriausiems

 

     Spalio 2 d. Lietuvoje minima Policijos diena. Penktadienį Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas surengė šventę Mažeikiuose. Policijos pareigūnai visuomenei demonstravo savo techniką. Po šv. Mišių Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje išsakyti sveikinimai, apdovanoti geriausi pareigūnai.

Dalyvavo šv. Mišiose

     Šv. Mišių pradžioje vyskupas emeritas Jonas Boruta SJ, sveikindamas policininkus jų profesinės šventės proga, prilygino juos angelams, kurie rūpinasi žmonėmis ir padeda jiems būti teisingiems, supratingiems. Pasak vyskupo, policininkai atlieka sunkų darbą ir jiems reikia ištvermės, sveikatos ir stiprybės.

     Po šv. Mišių Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas padėkojo vyskupui  J.Borutai SJ už ilgametį bendradarbiavimą, palaikymą bei globą ir įteikė atminimo dovaną. Taip pat viršininkas pasveikino naująjį Telšių vyskupijos teritorijos vyr. policijos kapelioną prelatą Juozą Šiurį,kuris pareigūnams taip pat negailėjo sveikinimo žodžių.

Apdovanojo geriausius

     Savo bendradarbių akivaizdoje prisiekė naujieji policijos pareigūnai. Juos sveikino viršininkas R. Rudminas ir kapelionas  prel. J. Šiurys. R. Rudminas įteikė apdovanojimus geriausiems apskrities policijos pareigūnams, tarp kurių buvo ir būrys mažeikiškių.

     Susirinkusiuosius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys, vicemerė Irena Macijauskienė ir kitų rajonų savivaldybių atstovai.

     A. Tenys linkėjo pareigūnams ir jų šeimoms sveikatos, ištvermės ir tarpusavio supratimo bei įteikė angelo statulėlę Mažeikių rajono policijos komisariato viršininkui Sauliui Bumbliui ir padėkos raštus pareigūnams Remigijui Stonkui bei Vigantui Pundziui.

Demonstravo techniką

     Prieš šv. Mišias mažeikiškiai Šv. Pranciškaus Asyžiečio aikštėje galėjo apžiūrėti tarnybinius automobilius ir motociklus, pamatyti, kaip renkami įkalčiai nusikaltimo vietoje, imami pirštų atspaudai, susipažinti su policijos šunimi Attilu ir su juo nusifotografuoti. Taip pat pareigūnai demonstravo, kaip priverstinai stabdomos pažeidėjų transporto priemonės. Su vaikais ir suaugusiaisiais bendravo policijos talismanas Amsis.

                                                                                                   

Gajutė ABELKIENĖ

 Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode