Sprogimas

Rieda dviratukas – šypsosi darželinukas

 

Rudeninis spalio 4-osios lietus linksmai pabarbenęs į langą, pakvietė visus Sedos darželio vaikus į kiemą ir ne šiaip sau paišdykauti, o dalyvauti baigiamajame projekto ,,Rieda dviratukas – šypsosi darželinukas“ renginyje. Smagu, kad į svečius atvyko ir buvę mūsų draugai, dabar Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos pirmokai ir jų mokytoja I. Noreikienė.

Visi dviratininkai užsisegę liemenes, užsidėję šalmus išsirikiavo aikštėje. Juos pasveikino ir su saugaus važiavimo dviračiais taisyklėmis supažindino Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė A. Jurdonaitė-Ostrauskienė. Smagiai ir saugiai pasivažinėti vaikams palinkėjo darželio direktorė B. Radavičienė.

Ir ką gi, pagaliau ilgai lauktas startas! Išsirikiavę komandomis, vienas už kito, saugodami save ir kitus, dviratininkai išriedėjo į jiems paruoštą  trasą. Vaikai pasijuto tikrais eismo dalyviais, nes elgtis atsakingai įpareigojo juos stebinti policijos pareigūnė ir stovinti policijos mašina.

Įveikus trasą emocijos liejosi per kraštus. Vaikai nenorėjo lipti nuo dviratukų, paspirtukų ir dar smagiai važinėjosi darželio kieme.

Renginyje dalyvavo per 70 vaikučių ir tai labai džiugina. Šiuo projektu prisijungėme prie Europos judriosios savaitės ir akcijos „Aktyvus rugsėjis“, o svarbiausia, prie saugesnės vaikų ateities. Labai tikimės, kad mūsų mažieji šventės dalyviai dviratukais važinės saugiai, užsidėję šalmus ir šviesą atspindinčias liemenes, suvoks judėjimo ir buvimo gryname ore svarbą, augs sveiki ir stiprūs.

Dėkojame tėveliams, pedagogams, kurie aktyviai palaikė renginio idėją, Mažeikių rajono savivaldybei už finansinę paramą, Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios  programos 2017 metų priemonėms vykdyti, skirtomis lėšomis įsigijome net 53 dviratukus, paspirtukus, triratukus.

Visi renginio dalyviai apdovanoti padėkos raštais, pažadėjo susitikti ir kitais metais.

R. Milieškienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

 A. Sakalauskaitė, auklėtoja

Nuotrauka iš įstaigos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode