Sprogimas

Prieš atlaidus – pasirengimas Lietuvos jubiliejui

 

Šeštadienį į Mažeikių šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią buvo sugužėjęs būrys gražaus jaunimo iš Žemaitijos paminėti šv. Pranciškaus Asyžiečio dieną ir ruoštis artėjančiam atkurtos Lietuvos šimtmečiui. Renginyje, kuris pavadintas „Atkurtai Lietuvai 100“, dalyvavo svečių iš Kaltinėnų Šv. Jono Krikštytojo (kuopos globėja A. Buivydienė), Telšių vysk. Vincento Borisevičiaus (kuopos globėjos Jurgita ir Loreta Raudytės) ir Ukrinų (kuopos globėja Jurgita Paulauskaitė) ateitininkų kuopų.

Ateitininkai yra viena iš seniausių Lietuvos jaunimo organizacijų, mininti daugiau nei 100 gyvavimo metų. Vienas iš ateitininkų principų yra tautiškumas, todėl mūsų organizacijai svarbu žinoti savo šaknis, gerai išmanyti Lietuvos istoriją ir stengtis kuo daugiau nuveikti Lietuvos labui.

Susibūrė draugėn

Kuopos globėja Rūta Urbonavičiūtė renginį pradėjo poeto Juozo Macevičiaus eilėraščio „Būkim dideli“ žodžiais. Telšių vyskupijos ateitininkų dvasios vadas, parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas pasidžiaugė, kad jaunimas iš skirtingų miestų susirenka drauge ir dalijasi savo patirtimi, įspūdžiais, idėjomis. Po to Mažeikių muziejaus darbuotoja Jūratė Miliauskytė pristatė pranešimą „Lietuvos šimtmetis ir ateitininkija“, kaip mūsų organizacija kilo ir augo per istoriškai sunkius metus. Vėliau moksleiviai buvo suskirstyti į grupeles ir turėjo atlikti užduotis per tam skirtą laiką. Žaidimai buvo įvairiausio pobūdžio: nuo kūrybinių – eilėraščio kūrimas apie Lietuvą, liaudiški šokiai, Gedimino sapno interpretacija, ir sudėtingesnių – kryžiažodis apie ateitininkiją, ir užduotis, pareikalavusi daugiausiai pamąstyti – tai klausimai apie Lietuvos prezidentų pomėgius, gimimo datas, gyvenamąsias vietas ir parašytas jų knygas. Jaunimas neslėpė, jog ši užduotis buvo sunkiausia, o šokiai jiems labiausiai patiko, todėl ir laisvu metu vieni kitus mokė įvairių šokių, dainavo dainas ir žaidė liaudiškus žaidimus. Taip pat turėjome dvi viešnias iš Kauno ir Vilniaus – tai Augustė ir Eglė, Moksleivių ateitininkų sąjungos valdybos narės, kurios pristatė artėjančius renginius, bendravo su visais moksleiviais ir globėjais bei pasidalijo savo patirtimi, kuo joms svarbi istorija ir kodėl verta būti ateitininku. Vakarop dalyvavome šv. Mišiose, kuriose visi drauge giedojome, po to vyko Švč. Sakramento adoracija.

Svečiai neslėpė emocijų ir nuoširdžiai džiaugėsi renginiu. Laikas, praleistas drauge, prabėgo labai greitai: daugelis sužinojo daug svarbių ir įdomių istorinių faktų, žaidimų metu pagilino žinias, linksmai ir prasmingai praleido laiką, vaikai susirado naujų draugų ir sutarė, jog būtinai susitiks kitame ateitininkų organizuojamame renginyje.

Kviečiame

Jeigu ir Tau svarbi Lietuvos istorija, esi patriotiškos širdies moksleivis, tikintis bei nuolatos nenustygsti vietoje ir visuomet ieškai naujovių, ši organizacija gali tau patikti. Susidomėjai? Tuomet atvyk į Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią penktadienį, 17 val., arba susisiek su mumis „Facebook`e“ „Mažeikių šv. Pranciškaus Asyžiečio ateitininkų kuopa“. 

Deimantė RUSTEIKAITĖ

Jūratės Miliauskytės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode