Sprogimas

Klaipėdoje – dar daugiau ekologiškų autobusų

Klaipėdoje jau kitais metais pradės kursuoti daugiau naujų ekologiškų autobusų. Šiandien Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasirašė abipusio bendradarbiavimo sutartį su UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ dėl Klaipėdos miesto viešojo transporto atnaujinimo.

UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ – vienintelė įmonė iš Klaipėdos, kuri ryžosi dalyvauti Europos Sąjungos lėšomis iš dalies finansuojamame projekte ir atsinaujinti savo transporto priemones. „Tai tikrai gera galimybė atsinaujinti ir gaila, kad ja nepasinaudojo kiti. „Klaipėdos autobusų parkas“ yra savivaldybės įmonė, todėl pasinaudoti šia galimybe ir modernizuoti transporto priemones yra ne tik tai mūsų teisė, bet ir pareiga“, – sako Savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas.

Įgyvendinant projektą, per 2018–2019 metus UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ įsigis 17 naujų suspaustomis dujomis varomų autobusų – 10 ilgųjų ir 7 trumpuosius. Šiuo metu mieste kursuoja 72 UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ autobusai, iš kurių – 24 ekologiški. Įgyvendinus projektą mieste iš viso važinėtų 41 naujas autobusas, t. y. daugiau kaip pusė visų mieste važinėjančių įmonės transporto priemonių būtų visiškai naujos.

Bendra projekto vertė – 15 mln. 17 tūkst. eurų. Iš jų – 85 proc. yra Europos Sąjungos skiriamos lėšos. 15 proc. – savivaldybės biudžeto lėšos.

Klaipėdos miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode