Sprogimas

Prienuose jau antrą kartą vyko pėsčiųjų ištvermės žygis

Spalio 7 d. jau antrą kartą pėsčiųjų ištvermės žygis Nemuno kilpomis pakvietė visus pasivaikščioti po nuostabaus grožio rudenėjančius Suvalkijos miškus. Žygį organizavo VšĮ „TrenkTuras“, kurios vienas iš įkūrėjų yra mūsų kraštietis Vytautas Bartulis. Renginio partnerė – Prienų rajono savivaldybė, kuri suteikė organizatoriams ne tik finansinę, bet ir kitokią paramą. Organizatoriams talkino ir Prienų krašto įstaigos, įmonės. Jos inventoriumi, žmogiškaisiais ištekliais ir kita pagalba prisidėjo prie to, kad šis renginys būtų dar patrauklesnis.

Šiemet žygeivių trasos driekėsi Nemuno kilpų regioniniame parke, šalia Nemuno krantų – apie Prienus ir Birštoną. Šiais metais užregistruotas rekordinis – 6500 žygeivių skaičius. Žygio dalyviai galėjo pasirinkti vieną iš 4 pasiūlytų maršrutų: tai 15 km – Pradedančiųjų, 25 km – Sveikatingumo, 40 km – Harmonijos ir 65 km – Ištvermės maršrutai.

Prienų kultūros ir laisvalaikio centre buvo įsikūręs vienas iš žygio registracijos punktų, kuriame buvo reprezentuojama Prienų rajono savivaldybė. Užsukę į šį punktą žygeiviai galėjo pasigrožėti fotografijų konkurso „Mano miesto bliuzas“ paroda, dalyvavo Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšinio komandos loterijoje, Prienų r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro sveikatinimo akcijoje, susipažino su gražiausiais Prienų krašto piliakalniais, rajono įmonių ir įstaigų veikla, ragavo Prienų krašto muziejuje keptos duonos.

Prienų r. savivaldybės komanda su meru Alvydu Vaicekausku priešakyje taip pat dalyvavo žygyje. Savivaldybės komanda, kurią sudarė 22 nariai, pasirinko 15 km trasą ir ją sėkmingai įveikė.

Sveikindamas į mūsų kraštą atvykusius žygio dalyvius, meras džiaugėsi puikiu renginiu, komandiniu darbu ir išreiškė viltį, kad kitais metais žygis vėl sugrįš į Prienus.

Prienų rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode