Sprogimas

VRM pristato planus naikinti šešias rajonų savivaldybes

 

Vidaus reikalų ministerija (VRM) puoselėja sumanymą panaikinti šešias vadinamąsias žiedines savivaldybes, kurių centrai yra kitų savivaldybių, t. y. miestų teritorijose, skelbia „Lietuvos žinios“.

Lietuvoje yra šešios žiedinės savivaldybės: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus rajonų. Planai jas naikinti numatyti Baltosios knygos, nubrėžiančios regioninės politikos gaires artimiausiam dešimtmečiui, projekte, jis dabar pateiktas svarstyti visuomenei.

Vidaus reikalų viceministras Giedrius Surplys dienraščiui teigė, kad siūloma visiškai atsisakyti šių savivaldybių, tačiau konkrečių terminių ir sprendimų dar nėra. Savivaldybių atstovai neskuba komentuoti tokių sumanymų, motyvuodami tuo, kad apie juos dar nedaug žino.

Anot jo, VRM šiuo metu atlieka apklausas, tariasi su merais, ką ir kaip būtų galima daryti, kad būtų sugretintos teritorinės plėtros tarp dviejų savivaldybių galimybės, gyventojams būtų teikiamos geresnės paslaugos.

Vilnius, spalio 25 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode