Parama dėkojame




Tradicija tęsiama – pagerbtas Kėdainių kraštui nusipelniusiųjų atminimas

Trečius metus iš eilės, tęsdami gražią tradiciją, prieš Visų šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienas Kėdainių rajono meras Saulius Grinkevičius, mero pavaduotoja Olga Urbonienė ir savivaldybės administracijos direktorius Ovidijus Kačiulis pagerbia Kėdainių kraštui nusipelniusių žmonių atminimą.

Rajono vadovai gėlių puokštes padėjo ir atminimo žvakutes uždegė Dotnuvos gatvės kapinėse prie Lietuvos savanorio Povilo Lukšio kapo, paminklo 1919–1923 m. žuvusiems už Lietuvos laisvę kariams ir paminklinio akmens rezistentams Skongalio gatvėje. Kauno gatvės kapinėse pagarba atiduota 1991 metų laisvės gynėjams Vytautui Koncevičiui ir Alvydui Kanapinskui, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui Povilui Aksomaičiui, Krašto garbės pilietei Teklei Bružaitei ir kitiems kraštui nusipelniusiems žmonės.

Taip pat Paberžėje buvo pagerbtas Tėvo Stanislovo atminimas.

„Turime gražią tradiciją – kasmet prieš Vėlines aplankyti garsių kraštiečių kapus. Padėdami gėlių, uždegdami žvakutes, susikaupę tylos minute pagerbiame ne tik Kėdainių kraštui, bet ir visai Lietuvai nusipelniusių mūsų žmonių atminimą“, – sakė rajono meras S. Grinkevičius.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode