Sprogimas

Vilniaus savivaldybė įsigijo tris elektromobilius

Sostinės savivaldybė įsigijo tris naujus „Volkswagen e-Up!“ klasės elektromobilius, jais patruliuos Vilniaus viešosios tvarkos pareigūnai.

„Palaikome darnaus ir ekologiško transporto idėją, tą skatiname daryti ir kitas savivaldybes bei Vilniaus gyventojus. Praktika tik patvirtina, kad elektromobiliai yra daug pažangesnis, šiai dienai tinkamesnis sprendimas – elektrinis variklis yra ilgaamžis, automobilį pigu eksploatuoti, taip pat sutaupoma pinigų kurui, neteršiamas aplinkos oras. Be to, savivaldybė pastatys daugiau elektromobilių įkrovimo stotelių, jais galima važinėti A juosta ir nemokėti už automobilio statymą“, – sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus vyriausiasis patarėjas Julius Morkūnas.

Įsigijusi naujų elektra varomų transporto priemonių, sostinės savivaldybė tikisi sutaupyti apie 8500 eurų per metus degalams bei senųjų automobilių remontui.

„Volkswagen e-Up!“ vienu pakrovimu gali nuvažiuoti apie 160 kilometrų.

Šiuo metu Vilniaus gatvėmis važinėja apie 250 privačių ir automobilių dalijimosi kompanijų elektromobilių.

Vilnius, lapkričio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode