Parama dėkojame




Sprogimas

Savivaldybės bendruomenė pritarė Druskininkų miesto ribų išplėtimui: aptarti planuojami darbai

 

Atsižvelgiant į tai, kad Druskininkų savivaldybėje galiojančios miesto ir kaimiškųjų teritorijų ribos buvo netikslios, sklypai, priklausantys vienam gyventojui, buvo nusidriekę per kelis kaimus, kai kurie sklypai faktiškai buvo viename kaime ar gyvenvietėje, o dokumentuose buvo priskiriami kitam kaimui ir dėl kildavo problemų registruojant nekilnojamąjį turtą Nekilnojamojo turto registre, VĮ „Registrų centras“ iniciatyva ir siūlymu praėjusiais metais buvo pradėtos Druskininkų miesto teritorijos ribų išplėtimo procedūros.

Šiais metais minėtos procedūros tęsiamos. Rugsėjo mėnesį Tarybai  buvo pateikti Druskininkų savivaldybės administracijos direktoriaus pasiūlymai dėl miesto teritorijos ribų nustatymo. Tarybai pritarus, buvo organizuota gyventojų apklausa.

Vakar vykusiame Druskininkų savivaldybės vadovų ir atsakingų specialistų susitikime buvo pristatyti gyventojų apklausos, vykusios spalio  6 – lapkričio 10 dienomis, rezultatai. Bendruomenė pritarė, kad miesto teritorija būtų plečiama. Apklausoje dalyvavo daugiau kaip tūkstantis gyventojų, 94 procentai iš dalyvavusiųjų pasisakė už tai, kad miesto teritorija būtų plečiama.

Druskininkų savivaldybės kaimų gyvenamųjų vietovių teritorijų ribų nustatymo ir Druskininkų miesto ribų keitimo planą dar turės patvirtinti Druskininkų savivaldybės Taryba, tada jis bus teikiamas tvirtinti Vyriausybei.

Pasitarimo metu taip pat aptarti pirmieji darbai, kurie bus atlikti naujai prie miesto prijungtose teritorijose. „Džiaugiuosi, kad gyventojai išgirdo susitikimuose ir vietinėje spaudoje išsakytus argumentus ir pasisakė už miesto teritorijos ribų išplėtimą.  Tai didelis žingsnis pirmyn. Artimiausiu metu specialistai ir seniūnai atliks išsamią prijungiamų teritorijų infrastruktūros analizę ir tada spręsime, kokius darbus reikės atlikti pirmiausia“,  – pažymėjo meras Ričardas Malinauskas.

Specialistai akcentavo, kad teritorijose, kurios bus prijungtos prie miesto, aktualiausi klausimai yra vandentiekis, nuotekų šalinimo sistema,  apšvietimas, kelių asfaltavimas, drenažo sistema.

Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė pažymėjo, kad Druskininkų savivaldybė visada stengiasi prižiūrėti ir tvarkyti visą savivaldybės teritoriją, tame tarpe ir seniūnijų. Išplėtus kurorto ribas, savivaldybė gaus papildomų lėšų, apie pusę milijono eurų, kuriuos bus galima panaudoti gerinant infrastuktūrą. „Šiuo metu vyksta 2018 metų biudžeto planavimo procesas. Vertinsime numatomus pokyčius, prioritetiškai svarstysime prijungtų teritorijų problemas ir integravimą į miesto infrastruktūrą“,  – sakė V. Jurgelevičienė.

Primename, kad analogišką sprendimą išplėsti miesto teritoriją prijungiant kaimiškąsias teritorijas prie miesto yra priėmusi Birštono savivaldybė, o Palangos  visa savivaldybės teritorija yra kurortas, įskaitant ir kaimiškąsias vietoves. 

Druskininkų savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode