Parama dėkojame




Sprogimas

Buvusi Mažeikių Sodų pagrindinės mokyklos direktorė bus teisiama?

 

Teismui perduota byla, kurioje buvusi Mažeikių Sodų pagrindinės mokyklos direktorė Birutė Liutkuvienė bus teisiama dėl fiktyviai įdarbintos giminaitės ir netinkamai nuomotų mokyklos salių.

 

Ikiteisminį tyrimą atlikusios Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) duomenimis, piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir jų panaudojimu, apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu, svetimo turto pasisavinimu ir iššvaistymu kaltinamos tuometinės direktorės veiksmai Mažeikių rajono savivaldybei padarė beveik 65 tūkst. eurų siekiančią žalą.

STT pareigūnai nustatė, kad Mažeikių Sodų pagrindinės mokyklos direktorė piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdama turtinės naudos sau ir kitiems asmenims. Nustatyta, kad direktorė mokykloje fiktyviai įdarbino savo giminaitę didesniu etatu, negu realiai ji dirbo ir, klastodama dokumentus bei apgaulingai tvarkydama buhalterinę apskaitą, pasisavino daugiau nei 16,6 tūkstančių eurų.

Be to, B. Liutkuvienė kaltinama iššvaisčiusi jai patikėtą Mažeikių Sodų pagrindinės mokyklos turtą – sporto ir aktų sales nuomojo nesilaikydama Mažeikių rajono savivaldybės nustatytos tvarkos. Skaičiuojama, kad ši žala siekia 48 tūkstančius eurų.

Direktorė praėjusių metų rugpjūtį Savivaldybės tarybos sprendimu atleista iš darbo už šiurkščius darbo drausmės pažeidimus. Tarybos sprendime nurodoma, kad pati B. Liutkuvienė ar su jos žinia kiti asmenys imdavo maisto prekes, kurios priklausė Sodų pagrindinei mokyklai, iš prekybinėje bazėje esančios įmonės, tačiau, pasak STT atstovės spaudai Renatos Endužytės, šis epizodas įtarimuose nefigūravo.

Mažeikių apylinkės teismas atleidimą pripažino neteisėtu.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode