Sprogimas

Ar Panevėžys taps Europos robotikos centru?

 

Panevėžio mokslo ir technologijų parke vyksta išskirtinis renginys – robotikos konferencija „Kick-off: RoboPanevėžys“. Verslo ir technologijų lyderiai iš Lietuvos ir užsienio skaito pranešimus, diskutuoja apie robotikos progresą pasaulyje, kaip paversti Panevėžį tarptautinį pripažinimą turinčiu Europos robotikos centru.

„Būdamas architektas, matau miestą holistiškai – visus jo elementus: pramonę, švietimą, viešąsias erdves, parkus, žmones, infrastruktūrą – ir kaip jie vienas su kitu koreliuoja. Norime matyti miestą, kuriame patogu ir gera gyventi, kuris yra kūrybiškas, inovatyvus, nebijantis eksperimentuoti ir imtis lyderystės ambicinguose projektuose. Tam reikalinga stipri miesto ekonomika, o Panevėžio variklis – auganti ir moderni pramonė. Tai pagrindinė priežastis, kodėl šiandien esame čia – siekiame tapti pasaulyje jau įsibėgėjančios 4-osios pramonės revoliucijos, „daiktų interneto“, robotizacijos lyderiais. Remiame iniciatyvą paversti Panevėžį vienu iš Europos robotikos centrų. Noriu akcentuoti, kad ieškosime resursų biudžete, telksime verslą, pramonę, siekdami „RoboPanevėžio“ iniciatyvai suteikti rankas ir kojas – stiprius, kompetentingus specialistus, kad tai būtų tvarus procesas, būtų pradėta kurti visa 4-osios pramonės revoliucijos ekosistema su startuolių bendruomene, švietimo sistemos modernizavimu, pokyčiais, papildomomis investicijomis į pramonės modernizavimą, robotizaciją ir kitos priemonės. Norime konstruktyviai bendradarbiauti ir  perimti gerąją praktiką kuriant robotikos bendradarbystę tarp Nyderlandų Odensės miesto, užsienio mokslo institutų, didžiausių robotikos įmonių ir Panevėžio. Mokysimės iš geriausių“, – sveikindamas konferencijos dalyvius sakė meras Rytis Račkauskas.

Konferencijoje pranešimus skaitė „Investuok Odensėje“ generalinis direktorius Joostas Nijhoffas, vienas Suomijos techninių tyrimų centro VTT vadovų Ali Muhammadas, lyderiaujančios pasaulyje robotikos įmonės FANUC pardavimų vadovas Tommy Madsenas, „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas, „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis direktorius Raimundas Petrauskas, vienas iš „Factobotics“ įkūrėjų Thomas Solupajev-Ronlevas ir kt.

Moksleivių laukia robotikos dirbtuvės, „Idėjų savaitgalis“ robotikos tema. Pastarojo dirbtuvės durų neužvers iki pat sekmadienio vakaro.

Renginio organizatorius – Panevėžio miesto alumni klubas, Panevėžio miesto savivaldybė ir Panevėžio LEZ.

Panevėžio miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode